Yhteisöllinen ja aktivoiva oppiminen verkossa -seminaari 17.5.2018

Yhteisöllinen ja aktivoiva oppiminen verkossa -seminaari 17.5.2018

2019-04-18T11:53:51+00:00

Yhteisöllinen oppiminen

Kuinka saat yhteisöstä voimaa ja vaikuttavuutta digitaaliseen oppimateriaaliin ja verkkokoulutuksiin? Tule mukaan Yhteisöllinen oppiminen -seminaariin verkostoitumaan ja kuulemaan ajankohtaisesta ilmiöstä. Saat mukaasi parhaat vinkit siitä, miten yhteisön saa oppimaan verkossa ja miten sosiaalisen median saa valjastettua parhaiten opetuksen tueksi!

Ihmisten välinen vuorovaikutus ja yhteistyö ovat yhä enemmän digitaalisten välineiden välittämää. Erilaiset digitaaliset kohteet ja niiden muokkaaminen ovat tapoja työstää asioita yhdessä. Esityksessä Sami analysoi digitaalisten kohteiden ja kohteellisuuden merkitystä yhteistyön organisoimisen kannalta.

Verkko mahdollistaa yhteistoiminnallisen ja yhteisöllisen oppimisen. Mutta millaista on yhteisöllinen oppiminen verkossa? Miten sosiaalista mediaa voidaan hyödyntää yhteisöllisessä oppimisessa? Mitä pitää ottaa huomioon yhteisöllisen verkko-oppimisen suunnittelussa? Janne Matikainen käsittelee esityksessään näitä kysymyksiä, etsien vastauksia niin tutkimuksesta kuin käytännön kokemuksista.

Yhteisöllisistä opetusmenetelmistä voi saada potkua oppimistuloksiin, mutta miten ihmeessä onnistut hyödyntämään niitä verkko-opetuksessa? Esityksessään Elina tarjoaa avaimet siihen, kuinka saat verkko-opetuksesi yhteisöllisen oppimisen vaikuttamaan.

Puheenvuorot:

Kohteellinen työskentely viisasten kivenä yhteisöllisen työskentelyn haasteisiin? Sami Paavola, Helsingin yliopisto
Yhteisöllinen oppiminen osaamisen kehittämisessä – onko sosiaalisesta mediasta iloa? Janne Matikainen, Helsingin yliopisto
Esimerkkejä yhteisöllisistä työskentelytavoista, Elina Pärnä, Faros & Com Oy
Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 10.5. mennessä. Varmista oma paikkasi ja ilmoittaudu heti, sillä seminaarissa rajallinen määrä paikkoja!