Digitaalisen osaamisen kehittämisen verkoston tapaaminen Fazerilla 11.10.2018

Digitaalisen osaamisen kehittämisen verkoston tapaaminen Fazerilla 11.10.2018

2019-04-18T11:31:12+00:0018.10.2018|

Verkostoiltapäivän aiheina olivat tällä kertaa LMS uudistus, käytännön esimerkki Blended Learning -sovelluksesta  ja VR:n hyödyntäminen osaamisen kehittämisessä.

Aurinkoisena lokakuun torstaina keräsimme ylläpitämämme verkoston jäsenet taas saman katon alle. Tällä kertaa meillä oli ilo ja kunnia inspiroitua ja verkostoitua Fazerin upeassa vierailijakeskuksessa. Kiitos Fazer, että saimme järjestää tilaisuuden kanssanne!

Iltapäivän aikana kuultiin useita puheenvuoroja ja keskusteltiin työpajassa päivänpolttavasta aiheesta; Miten hyödynnän digitaalista osaamisen kehittämistä tehokkaasti työtehtävissä, joita ei tehdä tietokoneella tai muilla älylaitteilla?

Faros & Comilta Jouko Tuominen avasi tilaisuuden kuvaamalla haasteita, joita murroksessa oleva työelämä luo osaamisen kehittämiselle yrityksissä. Työelämän tilanne on meille kehittäjille kutkuttava, sillä muutokset haastavat purkamaan vanhoja rakenteita ja innovoimaan uusia!

Fazerin oppimisympäristöstä vastaava Sari Ojala kertoi kuulijoille Fazerin LMS-järjestelmän uudistushankkeesta. Puheenvuorossaan Sari jakoi hyviä neuvoja aina järjestelmän valinnasta sen käyttönottoon. Uuden oppimisympäristön pystyttäminen on kova ponnistus kenelle tahansa, joten yleisimpien haasteiden huomioimisesta jo uudistuksen suunnitteluvaiheessa on aidosti hyötyä!

Länsinaapurimme terveiset kuulijoille toi Tukholman IHM Business Schoolin liiketoiminnan kehittäjä Mervi Wouters. Mervi kertoi IHM:llä valtavan suosion saavuttaneesta Blended Learning filosofiaa toteuttavasta koulutuskokonaisuudesta. Mervin puheenvuoro osoitti sen, mikä merkitys käyttäjälähtöisellä ajattelulla on vaikuttavan koulutuksen ja hyvien oppimistulosten kannalta!

Kahvitauon jälkeen alkoi Karl Fazer -salin tunnelma tiivistyä kun lähes sata intohimoista osaamisen kehittäjää pääsi puhumaan lempiaiheestaan pöytäryhmissä. Faros & Comin Juha Kostamo fasilitoi ryhmäkeskusteluja, joissa pohdittiin digitaalisen osaamisen kehittämisen haasteita ja mahdollisuuksia kolmen case-esimerkin kautta. Ennen kun Usvan, Tyrskyn ja Tyynin osaamisen kehittäminen ratkaistiin parhaalla mahdollisella tavalla kuultiin vielä yksi puheenvuoro.

Faros & Comin oppimisympäristöasiantuntija Tero Riskilä vei kuulijat kirjaimellisesti toiseen maailmaan valoittamalla VR:n ja 360-videoiden käyttöä koulutuksissa. On mahtavaa todeta, että nykyisten teknologioiden avulla asioiden harjoittelu ja myös virheiden tekeminen voidaan toteuttaa täysin turvallisessa ympäristössä!

Tämä iltapäivä osoitti, että tieto ei jakamalla katoa, vaan kasvattaa entisestäään merkitystään. Lämmin kiitos vielä loistaville puhujille ja kaikille tilaisuuteen osallistuneille aktiivisesta osallistumisesta! Ja lämmin kiitos myös ihanalle juontajallemme Elina Pärnälle!

Ps. Jos kiinnostuit verkostomme toiminnasta, liity verkoston Facebookissa toimivaan Osaamisen muovaajat -ryhmään. Seuraava verkoston tapaaminen järjestetään keväällä 2019. Tieto tapahtuman paikasta ja ajankohdasta kerrotaan ensimmäisenä ryhmässä!