Työelämän muutos toimitusjohtajan silmin

Työelämän muutos toimitusjohtajan silmin

2020-04-28T13:30:04+00:00

 11.9.2019     3 min

Työelämä muuttuu: yrityksiltä vaaditaan, ihmisiltä vaaditaan, tekoäly tulee ja vie ihmisten työpaikat ja mitä kaikkea vielä…

Onko tuossa jotain aivan uutta? Eikö maailma ja työelämä ole muuttunut kaiken aikaa ja aina on uudessa tilanteessa vaadittu kaikilta tahoilta uuden oppimista?

Ainutlaatuista nykypäivän työelämän muutoksessa on ehkä se, että ihmisten työurien pituudet ovat muuttuneet viimeisten kymmenien vuosien aikana. Enää ei ole itsestään selvää, että ihmisillä on yksi saman työnantajan palveluksessa suoritettava 40-50 vuotta kestävä työura. Lisäksi työn teon muodot uudistuvat; 2020-luvun työelämässä tehdään etätöitä, töitä toiminimillä, tai lyhyitä projekteja muuten vain, jopa työntekijän omasta tahdosta. Yrityksillä on ehkä aiempaa suurempia haasteita henkilöstön saatavuuskysymysten äärellä ja erityisesti oikeanlaisen osaamisen osalta.

Ihmisen kannalta taas on hyvin todennäköistä, että työssäoloaikana tekee useamman kuin yhden uran. Itsekin olen nyt käytännössä neljännen tai oikeastaan viidennen uuden urani alussa. Olen toiminut opiskeluaikoina avustavissa toimistotehtävissä, sitten juridisissa tehtävissä, jonka jälkeen siirryin kokonaan henkilöstötehtäviin. Minulla on ollut kunnia työskennellä sekä upeissa perheyrityksissä että pörssiyhtiöissä, mutta myös pääomasijoittajien omistuksessa olevissa yrityksissä. Nyt olen jo vuoden verran kokeillut siipiäni liiketoiminnan kehittämisen konsultoinnin tehtävissä. Seuravaksi tehtäväkenttäni laajenee kattamaan myös yrityksen sisäisen kehittämisen siirryttyäni Faros & Comin toimitusjohtajaksi.

Pysähdyin hetkeksi pohtimaan mitä minulta on tähän vaadittu? Ainakin myönteistä asennetta jatkuvaan uuden oppimiseen, myös omaehtoisesti, motivaatiota kehittymiseen ja rohkeutta lähteä uuden asian äärelle. En kiellä, etten olisi ollut myös onnekas – olen saanut kohdata matkani varrella paljon hyviä ihmisiä, jotka ovat nähneet minussa mahdollisuuksia, joita en ole itse hahmottanut, ja joiden tuella olen onnekkaasti päätynyt nykyiseen tilanteeseeni. Näistä erityisesti mainitakseni – kiitos huikeat mentorini Ilkka Wäck ja Jouko Tuominen!

Muuttuu työelämä tai ei, me autamme ja jäsennämme

Me Faros & Comilla pystymme ymmärtämään tämän päivän muutosta ja myös sitä mikä ei muutu, niin yksilön kuin liiketoiminnankin näkökulmasta. Kokemuksellani henkilöstöjohtamisen tehtävistä näen kirkkaasti miten osaavia meidän ihmisemme ovat asiakasyritystemme näkökulmasta ja mitä lisäarvoa liiketoimintalähtöinen kehittämisnäkökulmamme tuo osaamisen kehittämisen palvelutarjoamaamme. Olen tästä aivan varma, sillä olen ollut myös tämän yrityksen asiakkaana. Muistan edelleen elävästi, miten hyvää ja juuri silloiseen tarpeeseeni osuvaa palvelua sain.

Meiltä löytyy osaamista niin ylimmän johdon tukemiseen kuin yksittäisen digitaalisen ratkaisun tuottamiseenkin. Haluamme aidosti ratkaista asiakkaan ongelmia ja auttaa heitä ratkomaan niitä jatkossa myös itse. Kun osaamisvaje on tunnistettu ja ratkaisu löytynyt, meillä on kattavat menetelmät ratkaisun jalkauttamiseen, on se sitten digitaalinen koulutus, perinteinen lähivalmennusratkaisu tai, mikä parasta, näiden yhdistelmä. Kaikki tekeminen räätälöidään asiakkaan tarpeiden mukaisesti – on se sitten yksittäinen kehitystehtävä tai pidempiaikainen strateginen suunnitelma toteutuksineen. Ja uskokaa, sen osaamme! Haluan mainita erityisesti vielä, että palveluihimme kuuluu myös mm. ammattiin valmistavat koulutukset, mikä on mielestäni kerta kaikkiaan nerokas tapa kehittää yritystä, henkilöstöä ja sitouttaa ihmisiä. Faros & Comilla on ylivertainen palvelutarjoama, mutta kaiken kruununa silti tietysti osaavat ihmisemme.

Nöyränä ja innostuneesti lähden tälle matkalle meidän mahtavien ihmisten kanssa!

Täältä tullaan asiakkaamme, nykyiset ja uudet!

Palveluksessanne,
Minna


Minna Järvensalo

Minna Järvensalo
Toimitusjohtaja

Minna on mukana Faros & Comin innostavassa ja osaavassa työyhteisössä kehittämässä asiakkaiden liiketoimintaa osaamisen kehittämisen monipuolisin ja vaikuttavin keinoin. Jokaisella on oikeus menestyä työssään!