Asiakkaan haasteena oli laaja aineisto – Miten poimia oleellisin verkkokoulutukseen?

2021-06-18T09:09:00+00:0013.4.2021|

Asiakkaalla oli projektin alussa kerätty monenlaista aineistoa: Wordeja, PowerPointeja, videoita ja linkkejä. Aineistoa oli yhteensä yli 100 sivua tekstinä. Tavoitteena oli saada aiheesta tehtyä motivoiva ja tiivis verkkokurssi sisäiseen koulutukseen. Aiheesta oli tarkoitus järjestää myös lähiopetusta.

Näin me mentoroimme

Aloitimme selvittämällä koulutuksen tavoitteita ja pohtimalla organisaation haasteita, joita koulutuksen oli tarkoitus selättää. Tavoitteenasetantamallimme avulla löysimme verkkokoulutukselle fokuksen, ja samalla myös lähiopetuksen idea kirkastui. Lisäksi koulutuksen tavoitteet sidottiin organisaation strategisiin tavoitteisiin.

Seuraavaksi siirryimme koulutuksen rakenteen ja pedagogisten mallien suunnitteluun. Tärkein oppi tässä vaiheessa oli poimia mukaan tavoitteiden ja kohderyhmän kannalta tärkeimmät sisällöt ja opetusmenetelmät. Rajaamista treenattiin paljon ja selkeät tavoitteet olivat siinä avainasemassa.

Laajasta aineistosta lähdettiin lopulta toteuttamaan useampaa lyhyttä kurssia, joihin löydettiin juuri ne kaikkein timanttisimmat sisällöt.Kun verkkokoulutus on hyvin suunniteltu, sen toteuttaminen on helpompaa. Mentoroinnin edetessä asiakas sai paljon konkreettisia työkaluja ja vinkkejä verkkokurssin käsikirjoittamiseen ja tehtävien ideointiin.

Pedagogiseen suunnitteluun ja käsikirjoittamiseen räätälöidyn mentoroinnin lopputuloksena asiakkaalla oli jokaisesta kurssista pedagogisesti laadukas ja selkeä tekninen käsikirjoitus, josta kurssien tuottaminen oli tehokasta.

Olethan yhteydessä, jos voimme mentoroinnilla auttaa myös teitä rajaamaan verkkokurssin aineiston!
Tutustu myös muihin mentorointitarinoihin: