fbpx
Liiketoimintakoulutusta tekstiili- ja muotialan toimijoille

Liiketoimintakoulutusta Tekstiili- ja muotialan toimijoille

Oletko alan yrittäjä ja alalla työskentelevä asiantuntija? Koetko, että tehtävässäsi hyötyisit liiketalousosaamisesta? Tarjoamme liiketoimintakoulutusta tekstiili- ja muotialan toimijoille. Syksyllä 2023 starttaava Tekstiili- ja muotialalle suunnattu liiketoiminnan ammattitutkintokoulutusohjelma toteutetaan nyt toista kertaa.

Kasvata ja kehitä liiketoimintaosaamistasi

Koulutusohjelma pureutuu toimialan erityispiirteisiin ja antaa sinulle keinot kehittää omaa liiketoimintaosaamistasi tai liiketoimintaasi. Opit tekemään tehokasta myyntiä ja markkinointia, ja opit seuraamaan tekemiesi toimenpiteiden tuloksellisuutta. Koulutus soveltuu erityisesti design-taustaiselle alan yrittäjälle tai yrittäjäksi aikovalle, alanvaihtajalle tai alan yrityksessä työskentelevälle osaajalle, joka on kiinnostunut kehittämään liiketoimintataitojaan.

Koulutuksen aikana syvennyt siihen, miten voit kehittää liiketoimintaasi suunnitelmallisesti. Koulutuksen käytännönläheisillä opeilla kehität liiketoimintasi kannattavuutta. Alan toimijoista 65% kaipaa lisää osaamista digitaaliseen markkinointiin (STJM Digikysely 09/2022). Ohjelman aikana syvennytään käytännönläheisesti mm. tähän teemaan, jolloin palvelukokemuksen ja digitaalisen markkinoinnin kehittämisen kautta myös liiketoimintasi ja brändisi kehittyvät.

Koulutuksen järjestäjänä toimii Rastor-instituutti. Koulutusohjelma toteutetaan yhteistyössä Faros & Comin ja Suomen Tekstiili & Muoti ry:n kanssa.

“Päivän vetäjä oli äärimmäisen selkeä ja ammattitaitoinen kouluttaja. On erittäin mielenkiintoista kuunnella luentoa ja ottaa asiat suoraan omaan käytäntöön.”

“Päivä oli antoisa ja huippu mielenkiintoinen. Kouluttaja haastoi hyvin ja jokainen hetki piti hyvin otteessaan.”

Koulutuksen laajuus ja sisältö

Tutkinnon suunniteltu kesto on 12–14 kk. Siihen sisältyy enintään 10 koulutuspäivää sekä itsenäistä verkko-opiskelua. Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä. Tutkintokoulutuksen laajuus määräytyy henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman perusteella.

Liiketoiminnan ammattitutkinto on räätälöity tekstiili-ja muotialan yrityksissä työskenteleville ja alan yrittäjille, jotka tarvitsevat työssään entistä enemmän:

  • liiketalousosaamista ja oman liiketoiminnan kehittämisen taitoja
  • ymmärrystä toimintaympäristön muutoksista ja asiakassegmenteistä
  • näkemystä oman brändin kirkastamisesta
  • ymmärrystä tuloksellisesta toiminnasta ja kannattavuudesta
  • osaamista yrityksen talouden suunnittelusta, hallinnasta ja ohjaamisesta
  • osaamista asiakaspalvelun ja tavoitteellisen myynnin suunnitteluun
  • tietoa tulevaisuuden digitaalisuuden näkymistä ja tiedolla johtamisesta (datan hallinta)
  • osaamista digitaalisen markkinoinnin ja myynnin kanavista sekä työkaluista

Koulutuksen suorittaminen

Koulutus suoritetaan työn ohessa ja osallistuminen edellyttää työskentelyä alan yrityksessä. Koulutusohjelmassa on halukkaille tarjolla pienryhmä- ja henkilökohtaista ohjausta.  

Voit osallistua koulutukseen mistä päin Suomea tahansa. Lähipäiviä järjestetään Espoossa, mutta voit osallistua niihin myös etäyhteydellä. Koulutuspäivien aikana pääset kuulemaan alan inspiroivia case-esimerkkejä ja verkostoitumaan alasi muiden toimijoiden kanssa.

Liiketoiminnan ammattitutkinto on Opetushallituksen virallinen ammatillinen tutkinto, jossa tutkinnon suorittaminen ja tutkintokoulutus henkilökohtaistetaan juuri sinulle sopivaksi sen perusteella, mitä jo osaat ja mitkä ovat tavoitteesi. Saat virallisen tutkintotodistuksen osaamisestasi.

Koulutus on mahdollista opiskella oppisopimuskoulutuksena. Koulutuksen hinta on 860 € tai oppisopimuksella maksuton. Yrittäjän oppisopimus on myös mahdollinen. Lue lisää koulutuksesta ja sen maksuista sekä ehdoista Rastor-instituutin sivuilta.

Tutustu liiketoiminnan ammattitutkinnossa vaadittavaan osaamiseen Opetushallituksen sivuilla.

Parturi-kampaamo- ja kauneudenhoitoalalle kohdennettu liiketoiminnan koulutus

Kokonaisuus oli erittäin hyvä. Tehtävät sai hyvin yhdistettyä omiin työtehtäviin

“Ryhmätyöskentelyt olivat erittäin hyviä ja niissä pääsi syvemmin pohtimaan opiskeltavia asioita ja ne laittoivat paljon ajatuksia liikkeelle.

Koulutusohjelmassa opiskelleiden kokemuksia

Ryhmässä on ollut opiskelijoita eri työtehtävistä mm. suunnittelijoita, tuotepäällikköjä, myynti- ja markkinointikoordinaattoreita, tuotantopäällikköjä, tuotantoasiantuntijoita, asiakaspalvelupäälliköitä, toimitusjohtajia sekä useampia yrittäjä. 

Koulutuksen tärkeimmät annit?

Markkinoinnin, tuotekehityksen osaamista ja olen kehittänyt mm. asiakkaiden kanssa työskentelyä.

Budjetointi oli tärkeää ja siihen saatiin koulutuksessa hyvä työkalu.

Olen ottanut palvelumuotoilun menetelmiä käyttöön omassa työssä.

Koin talousasiat kokonaisuutena tärkeiksi esim. käytiin läpi mm. katelaskentaa, katekertymää, alennusten ja myyntimäärien vaikutusta ja kannattavuutta kokonaisuudessaan.

Olen saanut lisää oppia strategian kirkastamiseen sekä tehnyt tähän liittyen toimenpiteitä.

Koulutusinfo Zoomissa

Tervetuloa kuulemaan tarkemmin koulutuksesta! Infossa käydään tarkemmin läpi koulutuksen sisältöjä, tutkinnon suorittamisen kokonaisuutta ja koulutukseen hakeutumista. Lisäksi pääset kysymään sinua askarruttavia kysymyksiä. Infoon ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon, klikkaa vain itsesi linjoille 14.8. klo 13.

14.8. klo 13.00-13.45

https://us02web.zoom.us/j/84468369730?pwd=eTVlUHNDdlJXdTNadnhwOFFLZVJDQT09

Meeting ID: 844 6836 9730

Passcode: 145046

Koulutus alkaa 12.10.2023, ilmoittaudu viimeistään 17.8.2023.

Kerromme mielellämme lisää, mikäli olet kiinnostunut!

Riikka Huhtala, yhteyspäällikkö

050 363 5659 / etunimi.sukunimi@faroscom.com

Riina Juslin, tiiminvetäjä

0400 216 012 / etunimi.sukunimi@faroscom.com

Vinkkaa, linkkaa, twiittaa