Henkilöstö

Henkilöstö2020-08-18T10:06:03+00:00

25 osaamisen kehittämisen asiantuntijaa

Tiimimme rakentuu liiketoiminnan kehittäjistä, johtamisen ja työelämän muutoksen asiantuntijoista, henkilöstön kehittäjistä, osaamisen kehittämisen konkareista, kasvatustieteilijöistä, pedagogiikan asiantuntijoista, graafisista suunnittelijoista, web-suunnittelijoista, oppimisympäristöasiantuntijoista ja tuotantoassistenteista. Meitä yhdistää halu kehittää asiakasyritystemme toimintaa!

Henkilöstömme sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi at faroscom.com

Aleksi Saarikkomäki
Aleksi SaarikkomäkiMyyntijohtaja Puh. 044 722 4000
Aleksi kuuntelee, etsii parhaimpia ratkaisuja ja huolehtii asiakkaittemme tarpeista. Työssään Aleksi näkee tärkeimmäksi avoimuuden, innovatiivisuuden ja innostuneisuuden uusiin asioihin.

Vapaa-ajallaan Aleksi käy punttisalilla ja salibandyä pelaamassa.

Anna Valtonen
Anna ValtonenOppimisratkaisujen asiantuntija
Anna on monipuolinen eLearning-asiantuntija, jonka intohimona on uusien juttujen kokeileminen, kehittäminen, monimuotoisten kurssien tekeminen sekä koodaaminen. Annalle tärkeintä omassa työssä on se, että jokainen päivä on erilainen ja aina oppii uutta.

Vapaa-aikansa Anna viettää perheen kanssa ulkoillen, mökkeillen ja matkustaen.

Anna-Maria Repo
Anna-Maria RepoAvainasiakaspäällikkö Puh. 040 532 4748
20-vuoden kokemuksella Anna-Mariasta parasta työssä ovat asiakkaat. Oli sitten kyseessä oppimisympäristö, monimuotoinen valmennusohjelma johtamisen ja esimiestyön kehittämiseen tai verkkokurssi varmistamaan uutta osaamista, onnistunein ratkaisu suunnitellaan asiakkaan asiantuntijoiden kanssa ja toteutus tarkennetaan yhdessä parhaista osaajista koostuvassa tiimissä.

Vapaa-aikaa Ami viettää ystäviensä seurassa ja mahdollisuuksien mukaan matkoilla (mieluiten Italiassa), lukemalla elämänkertoja ja brittidekkareita, ja yrittämällä innostua ruoanlaitosta katsomalla kokkiohjelmia.

Arja Sipola
Arja SipolaJohtaja, Digitaaliset osaamisen kehittämisen ratkaisut Puh. 040 555 5667
Arja on verkko-opetuksen konkari. Hän on digitalisoinut osaamisen kehittämistä jo 25 vuotta ja kehittänyt useita menetelmiä vaikuttavien koulutusten toteuttamiseen. Arja tarttuu mielellään haasteisiin ja työelämän vaatimuskirjon hän on oppinut tuntemaan lukemattomien verkkokurssien tekemisen, oppimisalustojen ja koulutusratkaisujen suunnittelun sekä mentorointien ja kouluttamisen kautta.

Arja on avain yritysten sisäisten koulutuksien digitalisointiin, hän tuntee strategiat, parhaat käytännöt sekä tekniikat ja työkalut, joita tähän tarvitaan.

Elina Pärnä
Elina PärnäOppimisen kehittäjä
Elina on pedagogi ja käsikirjoittaja, joka loihtii sekä ajattelua aktivoivia verkkokursseja että vaikuttavia koulutuskokonaisuuksia. Hän on toiminut kouluttajana verkko- ja lähiopetuksessa sekä erilaisissa osaamisen kehittämisen projekteissa. Elina on innostunut pedagogiikan kehittämisestä ja osaamisen jakamiseen yllyttämisestä.

Vapaa-ajallaan Elina pitää elokuvien katsomisesta, perheen kanssa hassuttelusta ja matkustamisesta.

Henri Lappalainen
Henri LappalainenGraafinen suunnittelija
Henri hallitsee verkkokurssien suunnittelun ja toteutuksen koko elinkaaren teknisempiäkin yksityiskohtia myöten. Hän toimii myös uusien teknologioiden kehittämisen ja käyttöönoton keihäänkärkenä. Henrin käsissä toimivaa käyttäjäkokemusta ja visua syntyy tyylillä, typografia ja leiskat selkeästi ja sujuvasti.

Työpäivän kruunaa se oma hetki kun lapset ovat menneet nukkumaan ja pääsee pelaamaan videopelejä.

Henry Koskinen
Henry KoskinenVideo Content Designer
Henry on liikkuvan kuvan asiantuntija joka ideoi, kuvaa, editoi ja miettii, miten asiat kannattaa tuoda videomuotoon. Henryn intohimona on jatkuva kehittyminen ja tuoreimman tekniikan tunteminen. Yhdessä tekeminen on huippua ja tärkeää omassa työssä on ottaa rauhallinen ja rento ote. Kuvattavien jännittäessä hän pystyy rauhoittamaan tilanteen, jolloin kuvaustilanteesta tuleekin mukava kokemus kaikille osapuolille. Kuvauspäivistä on kiva saada hyvää palautetta.

Vapaa-ajallaan Henry näprää kameraa, pelailee tietokoneella ja viettää laatuaikaa Matti-koiran sekä avopuolison kanssa. Kesällä hän pärtsäilee moottoripyörällä. Hän myös yrittää käydä Kasperin kanssa salilla.

Ilkka Wäck
Ilkka WäckJohtaja, Bisnestransformaatiot Puh. 0400 456 977
Ilkan työ liittyy miltei poikkeuksetta johtamisen ja esimiestyön kehittämiseen. Ennen Faros & Com -aikaa Ilkka vastasi useiden muutos- ja strategiahankkeiden läpivienneistä eri yhtiöissä, ja samalla tiellä hän kulkee edelleen. Ilkan intohimona on liiketoiminnan kehittäminen, ja hän saa kiksinsä yhdessä onnistumisesta.

Työ ja vapaa-aika sekoittuvat mukavasti, sillä samoissa tuulissa liikutaan. Ilkka on myös aktiivisesti mukana eri yhtiöiden hallituksissa sekä hallitustyön kehittämisessä Helsingin Hallituspartnerit ry:n puheenjohtajana. Lisäksi aikaa kuluu leppoisasti matkustellen ja golf-kentillä. Perhe ja ystävät ovat Ilkalle tärkeitä.

Jani Sipola
Jani SipolaTeknologiajohtaja
Janilla on laaja kokemus eri sisällöntuotantovälineistä sekä niissä käytettävistä teknologioista. Työssään hän tukee, varmistaa ja ohjaa tekemistä monilla eri tasoilla.

Luonto, yksinkertainen tekeminen ja mietiskely antavat hyvää vastapainoa monipuoliseen arkeen.

Jouko Tuominen
Jouko TuominenPartneri, Johtamisen kehittäjä Puh. 0400 410 448
Jouko on johtamisen huippuosaaja, joka tietää miten muutos toteutetaan ja kuinka kasvua johdetaan. Hänellä on 20 vuoden kokemus kansainvälisistä johtotehtävistä. Työhistoriansa kautta Joukolle on kertynyt toimialakohtaista osaamista muun muassa seuraavilta aloilta: ICT, media, erikoistavarakauppa, kuluttajatuotteet ja yrityksille suunnatut palvelut. Joukon erityisosaamista ovat johtamisen laadun kehittäminen, valmentava johtaminen ja ylimmän johdon coachaus.
Kasper Åberg
Kasper ÅbergOppimisratkaisujen asiantuntija
Kasper viihtyy luovien projektien ja ihmisten parissa. Hänen vahvuutensa ovatkin IT:n luovalla puolella, kuten ulkoasujen suunnittelussa, visualisoinnissa ja niiden toteuttamisessa.

Vapaa-ajallaan Kasper soittelee paljon akustista kitaraa ja viihtyy ystävien seurassa. Kasper nauttii myös ruoanlaitosta ja hänen salainen aseensa on kana-chorizopaella!

Kati Torniainen
Kati TorniainenOppimisratkaisujen asiantuntija
Kati on monipuolinen kädentaitaja, jolta onnistuu graafisen suunnittelun lisäksi niin verkkokoulutusten toteuttaminen kuin innostava somesisältökin.

Kati voisi viettää kaiken vapaa-aikansa matkustellen ja kierrellen sisustusliikkeitä, mutta nauttii myös pilateksesta ja sulkapallosta.

Laura Sobott
Laura SobottOppimisen kehittäjä
Laura suunnittelee kiinnostavia ja kohderyhmää puhuttevia verkkokursseja. Käsikirjoittaessaan Laura hyppää opiskelijan saappaisiin ja onnistuu tekemään vaikeistakin asioista selkeitä ja käytännönläheisiä. Laura kiteyttää käsikirjoittamisen: ”Sinä kerrot mitä. Minä kerron miten.”

Vapaa-ajallaan Laura saa virtaa urheilemisesta ja luonnosta.

Markku Tähtinen
Markku TähtinenTuotantopäällikkö
Markun vastuulla on sisällöntuotanto. Häneltä hoituvat ketterästi web-ohjelmointi ja monipuolinen käyttöliittymäsuunnittelu. Hän on erityisen kiinnostunut modernien, responsiivisten verkkototeutuksien luomisesta ja näiden taitojen hyödyntämisestä verkkokoulutuksissa. Markulla on vahva tausta verkkoviestinnän ja eLearningin alalta, ja hän haluaa oppia aina uusia tekniikoita työnsä avuksi.

Markun harrastuksiin kuuluvat bändihommat ja basson soittelu.

Merja Pakarinen
Merja PakarinenOppimisratkaisujen asiantuntija
Merja hallitsee sisällöntuotannon niin tiiviiden kuin laajojenkin verkkokoulutusten osalta. Verkkokoulutusten käyttäjäystävällisyys ja asiakaslähtöisyys ovat Merjalle tärkeitä.

Ympärivuotisen työmatkapyöräilyn ohella Merja harrastaa offroad-moottoripyöräilyä ja puutarhanhoitoa.

Minna Järvensalo
Minna JärvensaloToimitusjohtaja, Puh. 040 534 9434
Minnalla on monipuolista kokemusta eri toimialojen hr-tehtävistä. Viimeiset vuodet hän on toiminut nopeasti kasvavien ja kehittyvien yritysten henkilöstöjohtamisen tehtävissä, joten muutos, liiketoiminnan ja osaamisen strateginen kehittäminen ovat hänen dna:taan.

Vapaa-aika kuluu helposti perheen arjessa; jalkapallokentän laidalla, metsälenkeillä koiran kanssa ja matkustellen.

Pekka Soini
Pekka SoiniPartneri
Pekka on Suomen kokenein mediajohtaja. Hän toimi Sanoman johdossa 20 vuotta, ja on tehnyt urallaan lähes kaikkea johtamiseen kuuluvaa. Erityisesti viimeiset vuodet media-alalla ovat olleet rajua muutosjohtamista, saneerausta yritysjärjestelyjä, rakennemuutoksia, osaamisen kehittämistä sekä kulttuurin uudistamista. Tämän ohella katse on ollut myös erityisesti digitaalisen liiketoiminnan kehittämisessä ja kasvussa.
Pekka on digitaalisen liiketoiminnan pioneereja Suomessa ja perustanut myös useita menestyviä digiyrityksiä. Viestinnän ja brändien ammattilaiselle on muutoksessa kuin muutoksessa tarvetta.

Päivätyön ohella Pekka on ollut mukana yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa media-alan toimialajärjestön VKL:n puheenjohtaja ja EK:N hallituksen jäsenenä.

Reeta Pölönen
Reeta PölönenAvainasiakaspäällikkö Puh. 050 506 8088
Reeta on työskennellyt digitaalisten osaamisen kehittämisen maailmassa useita vuosia eri rooleissa. Kokemustaan hyödyntäen hän keskittyy nykyisin löytämään parhaat ratkaisut uusien ja vanhojen asiakkaidemme tarpeisiin. Olipa kyse verkkokurssista, oppimisympäristöistä tai näiden ratkaisuiden kokonaisuudesta – kaikista löytyy tarinoita ja mahdollisuuksia. Haasteita rakastavalle tyypille tämä maailma on aina yllätyksiä täynnä.

Työn vastapainona Reeta pyrkii torjumaan palloja, kirmailee katujen varsilla ja sovittelee aikatauluja työn ja perhe-elämän välillä.

Riikka Huhtala
Riikka HuhtalaOppimisratkaisujen asiantuntija Puh. 050 363 5659
Riikka suunnittelee, organisoi ja hallinnoi koulutusprojekteja. Hänellä on kokemusta eri toimialoista ja tutkinnoista. Tällä hetkellä Riikkaa kiinnostaa erityisesti se, mitä ja miten asioita voisi työpaikalla parhaiten oppia ja miten opittua voidaan arvioida. Riikka pääsee näkemään aitopaikalta, miten pitkäkestoisissa koulutuksissa mukana olevan osaamisen kasvaa ja kehittyy sekä minkälaisia muutoksia tiimin tai organisaation kehittäminen voi saada aikaan.

Vapaa-ajallaan Riikka pelailee koripalloa.

Riina Juslin (perhevapaalla)
Riina Juslin (perhevapaalla)Asiakkuuspäällikkö
Riina koordinoi ja suunnittelee asiakasorganisaatioidemme kehittämiseen liittyviä ratkaisuja. Näkökulmia kehittämiseen Riina ammentaa monen vuoden kokemuksestaan kehittämishankkeiden parissa. Asiakkaiden kanssa työskennellessä Riinaa inspiroivat ihmiset ja haastavat muutostilanteet. Riina hahmottaa kokonaisuuksia ulkopuolisen silmin, kysyy uusia kysymyksiä, ymmärtää muutokseen liittyviä kipukohtia ja on hyvä pitämään lankoja käsissään.

Vapaa-ajallaan Riina koordinoi ja suunnittelee mukavaa kotiarkea kehittäviä projekteja yhdessä miehensä, tyttärensä ja koiransa kanssa.

Suvi Sankelo
Suvi SankeloOppimisen kehittäjä
Suville oppiminen ja henkilöstön osaamisen kehittäminen ovat sydämen asioita. Hän innostaa, suunnittelee tehokkaita oppimisratkaisuja ja käsikirjoittaa vaikuttavia verkkokursseja. Suvi työskentelee aina tavoite ja kohderyhmä mielessä. Tätä kautta löytyvät sellaiset ratkaisut, joilla päästään haluttuun maaliin. Suvilla on pitkä kokemus niin kouluttamisesta kuin suunnittelutyöstä. Hän suhtautuu kaikkeen uuteen avoimen innostuneesti ja oppii koko ajan myös itse. Suvi työskentelee mielessään Alan Wattsin sanat: ”The only way to make sense out of change is to plunge into it, move with it, and join the dance.”

Mielen ja kehon kokonaisvaltainen hyvinvointi on Suville tärkeää, ja vapaa-ajallaan hän mielellään singahtaakin lenkkipoluille.

Teija Riikonen
Teija RiikonenOppimisen kehittäjä
Teija suunnittelee ja koordinoi koulutus- ja kehittämisprojekteja sekä käsikirjoittaa verkkokursseja. Hän pitää projekteissa langat käsissään ja varmistaa, että osaamiseen kehittämiseen suunniteltu kokonaisuus viedään maaliin asti.

Vapaa-ajallaan Teija lataa akkujaan luonnossa liikkumalla ja pilatestunneilla sekä rentoutuu brittisarjojen parissa.

Tero Riskilä
Tero RiskiläOppimisratkaisujen asiantuntija
Teron vastuulla on oppimisalustojen toteuttaminen, räätälöinti ja asiakaslähtöinen kehitys. Tero on työskennellyt oppimisteknologioiden parissa yli 10 vuotta kehittäjänä, ylläpitäjänä ja kouluttajana. Terolta löytyy yleensä ratkaisu melkeinpä mihin tahansa oppimisalustoihin liittyvään tarpeeseen tai ongelmaan.

Vapaa-ajalla Tero soittaa kitaraa, lukee kirjoja ja harrastaa erilaisia ulkoilma-aktiviteetteja.