Henkilöstö

Henkilöstö2022-05-11T14:57:40+00:00

25 osaamisen kehittämisen asiantuntijaa

Tiimimme rakentuu liiketoiminnan kehittäjistä, johtamisen ja työelämän muutoksen asiantuntijoista, henkilöstön kehittäjistä, osaamisen kehittämisen konkareista, kasvatustieteilijöistä, pedagogiikan asiantuntijoista, graafisista suunnittelijoista, web-suunnittelijoista, oppimisympäristöasiantuntijoista ja tuotantoassistenteista. Meitä yhdistää halu kehittää asiakasyritystemme toimintaa!

Henkilöstömme sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi at faroscom.com

Aleksi Saarikkomäki
Aleksi SaarikkomäkiMyyntijohtaja Puh. 044 722 4000
Aleksi kuuntelee, etsii parhaimpia ratkaisuja ja huolehtii asiakkaittemme tarpeista. Työssään Aleksi näkee tärkeimmäksi avoimuuden, innovatiivisuuden ja innostuneisuuden uusiin asioihin.

Vapaa-ajallaan Aleksi käy punttisalilla ja salibandyä pelaamassa.

Anna Valtonen
Anna ValtonenOppimisympäristötiimin vetäjä
Anna on monipuolinen eLearning-asiantuntija, jonka intohimona on uusien juttujen kokeileminen, kehittäminen, monimuotoisten kurssien tekeminen sekä koodaaminen. Annalle tärkeintä omassa työssä on se, että jokainen päivä on erilainen ja aina oppii uutta.

Vapaa-aikansa Anna viettää perheen kanssa ulkoillen, mökkeillen ja matkustaen.

Anna-Maria Repo
Anna-Maria RepoAvainasiakaspäällikkö Puh. 040 532 4748
20-vuoden kokemuksella Anna-Mariasta parasta työssä ovat asiakkaat. Oli sitten kyseessä oppimisympäristö, monimuotoinen valmennusohjelma johtamisen ja esimiestyön kehittämiseen tai verkkokurssi varmistamaan uutta osaamista, onnistunein ratkaisu suunnitellaan asiakkaan asiantuntijoiden kanssa ja toteutus tarkennetaan yhdessä parhaista osaajista koostuvassa tiimissä.

Vapaa-aikaa Ami viettää ystäviensä seurassa ja mahdollisuuksien mukaan matkoilla (mieluiten Italiassa), lukemalla elämänkertoja ja brittidekkareita, ja yrittämällä innostua ruoanlaitosta katsomalla kokkiohjelmia.

Arja Sipola
Arja SipolaJohtaja, Digitaaliset osaamisen kehittämisen ratkaisut Puh. 040 555 5667
Arja on verkko-opetuksen konkari. Hän on digitalisoinut osaamisen kehittämistä jo 25 vuotta ja kehittänyt useita menetelmiä vaikuttavien koulutusten toteuttamiseen. Arja tarttuu mielellään haasteisiin ja työelämän vaatimuskirjon hän on oppinut tuntemaan lukemattomien verkkokurssien tekemisen, oppimisalustojen ja koulutusratkaisujen suunnittelun sekä mentorointien ja kouluttamisen kautta.

Arja on avain yritysten sisäisten koulutuksien digitalisointiin, hän tuntee strategiat, parhaat käytännöt sekä tekniikat ja työkalut, joita tähän tarvitaan.

Dan Bergström
Dan BergströmOppimisratkaisujen asiantuntija
Dan työskentelee verkkokoulutusratkaisujen parissa. Danilla on kokemusta peligrafiikasta ja hänen kiinnostuksen kohteisiinsa kuuluu graafinen suunnittelu sekä ohjelmistojen ja teknologian suhteen ajan tasalla pysyminen.

Vapaa-ajallaan Dan pyöräilee, pelailee, piirtelee ja matkustelee.

Eeva Hellsten
Eeva HellstenOppimisen kehittäjä
Eeva on monessa liemessä keitetty oppimisen ammattilainen. Eevalla on 15 vuoden kokemus eri-ikäisten sekä erilaisista taustoista tulevien ihmisten oppimisen ja kasvamisen fasilitoinnista sekä organisaatioiden kehittämisestä.

Ihmisen, ihmisten ja niiden muodostamien organisaatioiden haasteiden kohtaaminen empaattisesti, leanit työskentelytavat, näkökulman vaihtamisen taito sekä monipuoliset viestinnällis-teknologiset valmiudet näkyvät Eevan jokapäiväisessä työssä ja sen tuloksissa. Eeva perusti oman ohjelmistoalan yrityksen vuonna 2012, joka vaativuudellaan täydensi liike-elämän osaamista kasvatustieteen maisterin sekä luokanopettajan pohjakoulutukseen.

Perhe-elämän lisäksi vapaa-ajallaan Eeva on aktiivinen eri lajien parissa niin merellä kuin maassa. Kotioloissa hänet löytää pianon äärestä laulamasta tai sohvalta laiskottelemasta. Lisäksi hän on intohimoinen psykologian opiskelija.

Elina Pärnä (perhevapaalla)
Elina Pärnä (perhevapaalla)Oppimisen kehittäjä
Elina on pedagogi ja käsikirjoittaja, joka loihtii sekä ajattelua aktivoivia verkkokursseja että vaikuttavia koulutuskokonaisuuksia. Hän on toiminut kouluttajana verkko- ja lähiopetuksessa sekä erilaisissa osaamisen kehittämisen projekteissa. Elina on innostunut pedagogiikan kehittämisestä ja osaamisen jakamiseen yllyttämisestä.

Vapaa-ajallaan Elina pitää elokuvien katsomisesta, perheen kanssa hassuttelusta ja matkustamisesta.

Emma Walker
Emma WalkerOppimisen kehittäjä
Emma on luova ideanikkari ja pedagogi, jolla on vuosien kokemus erilaisista oppimisympäristöistä ja oppijoista. Hän uskoo vahvasti siihen, että oppiminen on tehokkainta silloin, kun oppija kokee sen olevan hauskaa. Emmalle onkin tärkeää tuoda jokaiseen oppimistilanteeseen mukaan joitain yllättäviä, oppijaa motivoivia elementtejä.

Emma innostuu siitä, kun tiimityöskentely sujuu hyvin ja jokainen jäsen tuo oman korvaamattoman lisänsä yhteiseen projektiin. Hän on myös loputtoman kiinnostunut kehittymään ja oppimaan uusia asioita.

Vapaa-ajalla Emma urheilee, herkuttelee ja suunnittelee tulevia reissuja.

Henry Koskinen
Henry KoskinenVideo Content Designer
Henry on liikkuvan kuvan asiantuntija joka ideoi, kuvaa, editoi ja miettii, miten asiat kannattaa tuoda videomuotoon. Henryn intohimona on jatkuva kehittyminen ja tuoreimman tekniikan tunteminen. Yhdessä tekeminen on huippua ja tärkeää omassa työssä on ottaa rauhallinen ja rento ote. Kuvattavien jännittäessä hän pystyy rauhoittamaan tilanteen, jolloin kuvaustilanteesta tuleekin mukava kokemus kaikille osapuolille. Kuvauspäivistä on kiva saada hyvää palautetta.

Vapaa-ajallaan Henry näprää kameraa, pelailee tietokoneella ja viettää laatuaikaa Matti-koiran sekä avopuolison kanssa. Kesällä hän pärtsäilee moottoripyörällä. Hän myös yrittää käydä Kasperin kanssa salilla.

Ilkka Wäck
Ilkka WäckJohtaja, Bisnestransformaatiot Puh. 0400 456 977
Ilkan työ liittyy miltei poikkeuksetta johtamisen ja esimiestyön kehittämiseen. Ennen Faros & Com -aikaa Ilkka vastasi useiden muutos- ja strategiahankkeiden läpivienneistä eri yhtiöissä, ja samalla tiellä hän kulkee edelleen. Ilkan intohimona on liiketoiminnan kehittäminen, ja hän saa kiksinsä yhdessä onnistumisesta.

Työ ja vapaa-aika sekoittuvat mukavasti, sillä samoissa tuulissa liikutaan. Ilkka on myös aktiivisesti mukana eri yhtiöiden hallituksissa sekä hallitustyön kehittämisessä Helsingin Hallituspartnerit ry:n puheenjohtajana. Lisäksi aikaa kuluu leppoisasti matkustellen ja golf-kentillä. Perhe ja ystävät ovat Ilkalle tärkeitä.

Jani Sipola
Jani SipolaTeknologiajohtaja
Janilla on laaja kokemus eri sisällöntuotantovälineistä sekä niissä käytettävistä teknologioista. Työssään hän tukee, varmistaa ja ohjaa tekemistä monilla eri tasoilla.

Luonto, yksinkertainen tekeminen ja mietiskely antavat hyvää vastapainoa monipuoliseen arkeen.

Jouko Tuominen
Jouko TuominenPartneri, Johtamisen kehittäjä Puh. 0400 410 448
Jouko on johtamisen huippuosaaja, joka tietää miten muutos toteutetaan ja kuinka kasvua johdetaan. Hänellä on 20 vuoden kokemus kansainvälisistä johtotehtävistä. Työhistoriansa kautta Joukolle on kertynyt toimialakohtaista osaamista muun muassa seuraavilta aloilta: ICT, media, erikoistavarakauppa, kuluttajatuotteet ja yrityksille suunnatut palvelut. Joukon erityisosaamista ovat johtamisen laadun kehittäminen, valmentava johtaminen ja ylimmän johdon coachaus.
Juhana Lamberg
Juhana LambergToimitusjohtaja, puh. 050 5555 989
Juhanalla on vahvaa kokemusta asiakaskeskeisen liiketoiminnan ja yrityskulttuurin rakentamisesta eri ketjuista. Hän on toiminut vähittäiskaupan johtotehtävissä yli 20 vuotta ja ihmisten kehittäminen on ollut aina hänelle tärkeää yrityksien liiketoiminnan kasvattamisessa. Tätä osaamista hän pystyy hyödyntämään sekä Faros & Comissa että asiakasyrityksissä.

Vapaa-ajallaan hän lenkkeilee, retkeilee tai viettää mökillä aikaa perheen kanssa, johon kuuluu myös kissoja ja koiria. Monesti hänellä on jokin rakentamiseen tai remontointiin liittyvä oma projekti käynnissä.

Kasper Åberg
Kasper ÅbergOppimisratkaisujen asiantuntija
Kasper viihtyy luovien projektien ja ihmisten parissa. Hänen vahvuutensa ovatkin IT:n luovalla puolella, kuten ulkoasujen suunnittelussa, visualisoinnissa ja niiden toteuttamisessa.

Vapaa-ajallaan Kasper soittelee paljon akustista kitaraa ja viihtyy ystävien seurassa. Kasper nauttii myös ruoanlaitosta ja hänen salainen aseensa on kana-chorizopaella!

Kati Torniainen
Kati TorniainenOppimisratkaisujen asiantuntija
Kati on monipuolinen kädentaitaja, jolta onnistuu graafisen suunnittelun lisäksi niin verkkokoulutusten toteuttaminen kuin innostava somesisältökin.

Kati voisi viettää kaiken vapaa-aikansa matkustellen ja kierrellen sisustusliikkeitä, mutta nauttii myös pilateksesta ja sulkapallosta.

Kristiina Kaila
Kristiina KailaOppimisratkaisujen asiantuntija
Kristiina työskentelee verkkokoulutusratkaisujen parissa, mutta tuoreena tekijänä myös muut Faros & Comin palvelut kiinnostavat. Oppimisen kannalta filosofia ”hetitännekaikkimullenyt” pitää Kristiinan kohdalla paikkansa. Hän on juuri valmistunut ammattikorkeakoulusta tietojenkäsittelyn tradenomiksi ja aikuisopiskelu kannatti, sillä sen avulla hän pääsi aloittamaan uutta kokonaan toisenlaista ja mielenkiintoista uraa Faros & Comilla.

Vapaa-aikaa on siis yhtäkkiä tullut runsaasti lisää, mutta sen hän pyrkii käyttämään suorittamalla fillarointia ja kävelyä sekä ennen kaikkea pelkäämällä kiipeilyseinillä.

Laura Sobott
Laura SobottOppimisen kehittäjä
Laura suunnittelee kiinnostavia ja kohderyhmää puhuttevia verkkokursseja. Käsikirjoittaessaan Laura hyppää opiskelijan saappaisiin ja onnistuu tekemään vaikeistakin asioista selkeitä ja käytännönläheisiä. Laura kiteyttää käsikirjoittamisen: ”Sinä kerrot mitä. Minä kerron miten.”

Vapaa-ajallaan Laura saa virtaa urheilemisesta ja luonnosta.

Markku Tähtinen
Markku TähtineneLearningin erityisasiantuntija
Markku on digitaalisen osaamisen kehittämisen rautainen ammattilainen, joka on vahvasti mukana Faros & Comin digitaalisten oppimisratkaisujen kehittämisessä. Häneltä hoituvat ketterästi web-ohjelmointi ja monipuolinen käyttöliittymäsuunnittelu. Hän on erityisen kiinnostunut modernien, responsiivisten verkkototeutuksien luomisesta ja näiden taitojen hyödyntämisestä verkkokoulutuksissa. Markulla on vahva tausta verkkoviestinnän ja eLearningin alalta, ja hän haluaa oppia aina uusia tekniikoita työnsä avuksi.

Markun harrastuksiin kuuluvat bändihommat ja basson soittelu.

Matias Säilä
Matias SäiläTuotantopäällikkö
Matias on viihtynyt koko elämänsä tietotekniikan parissa. Hän ohjaa ja resursoi sisällöntuotantoa yhteistyössä asiakkuuspäälliköiden ja oppimisratkaisujen asiantuntijoiden kanssa. Tarpeen tullen Matias toteuttaa myös itse verkkokoulutuksia. Asiakasprojekteissa Matias nauttii yhdessä tekemisestä ja oivaltamisesta.

Vapaa-ajallaan Matias pelailee, kuvailee, kiipeilee ja nauttii ulkona liikkumisesta. Uusia harrastuksia syntyy usein, sillä Matias innostuu nopeasti uusista asioista.

Merja Pakarinen
Merja PakarinenOppimisratkaisujen asiantuntija
Merja hallitsee sisällöntuotannon niin tiiviiden kuin laajojenkin verkkokoulutusten osalta. Verkkokoulutusten käyttäjäystävällisyys ja asiakaslähtöisyys ovat Merjalle tärkeitä.

Ympärivuotisen työmatkapyöräilyn ohella Merja harrastaa offroad-moottoripyöräilyä ja puutarhanhoitoa.

Pekka Soini
Pekka SoiniPartneri
Pekka on Suomen kokenein mediajohtaja. Hän toimi Sanoman johdossa 20 vuotta, ja on tehnyt urallaan lähes kaikkea johtamiseen kuuluvaa. Erityisesti viimeiset vuodet media-alalla ovat olleet rajua muutosjohtamista, saneerausta yritysjärjestelyjä, rakennemuutoksia, osaamisen kehittämistä sekä kulttuurin uudistamista. Tämän ohella katse on ollut myös erityisesti digitaalisen liiketoiminnan kehittämisessä ja kasvussa.
Pekka on digitaalisen liiketoiminnan pioneereja Suomessa ja perustanut myös useita menestyviä digiyrityksiä. Viestinnän ja brändien ammattilaiselle on muutoksessa kuin muutoksessa tarvetta.

Päivätyön ohella Pekka on ollut mukana yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa media-alan toimialajärjestön VKL:n puheenjohtaja ja EK:N hallituksen jäsenenä.

Riikka Huhtala
Riikka HuhtalaOppimisratkaisujen asiantuntija Puh. 050 363 5659
Riikka suunnittelee, organisoi ja hallinnoi koulutusprojekteja. Hänellä on kokemusta eri toimialoista ja tutkinnoista. Tällä hetkellä Riikkaa kiinnostaa erityisesti se, mitä ja miten asioita voisi työpaikalla parhaiten oppia ja miten opittua voidaan arvioida. Riikka pääsee näkemään aitopaikalta, miten pitkäkestoisissa koulutuksissa mukana olevan osaamisen kasvaa ja kehittyy sekä minkälaisia muutoksia tiimin tai organisaation kehittäminen voi saada aikaan.

Vapaa-ajallaan Riikka pelailee koripalloa.

Riina Juslin
Riina JuslinAsiakkuuspäällikkö
Riina koordinoi ja suunnittelee asiakasorganisaatioidemme kehittämiseen liittyviä ratkaisuja. Näkökulmia kehittämiseen Riina ammentaa monen vuoden kokemuksestaan kehittämishankkeiden parissa. Asiakkaiden kanssa työskennellessä Riinaa inspiroivat ihmiset ja haastavat muutostilanteet. Riina hahmottaa kokonaisuuksia ulkopuolisen silmin, kysyy uusia kysymyksiä, ymmärtää muutokseen liittyviä kipukohtia ja on hyvä pitämään lankoja käsissään.

Vapaa-ajallaan Riina koordinoi ja suunnittelee mukavaa kotiarkea kehittäviä projekteja yhdessä perheensä kanssa.

Ronja Schüller
Ronja SchüllerKehittämisasiantuntija
Ronja on kehittämisasiantuntija joka toimii liiketoiminnan ja osaamisen kehittämisen projektien parissa. Hän on luonteeltaan utelias ja avoin ja nauttii tiimityöstä sekä eri asiakasprojektien monipuolisuudesta. Aikaisemmin Ronja on toiminut HR-asiantuntijana IT-alalla.

Liikunta saa Ronjan aina hyvälle tuulelle ja hän nauttii erityisesti metsässä tai merellä olemisesta. Perheen koirat ovat aina myös menossa mukana.

Teija Riikonen
Teija RiikonenOppimisen kehittäjä
Teija suunnittelee ja koordinoi koulutus- ja kehittämisprojekteja sekä käsikirjoittaa verkkokursseja. Hän pitää projekteissa langat käsissään ja varmistaa, että osaamiseen kehittämiseen suunniteltu kokonaisuus viedään maaliin asti.

Vapaa-ajallaan Teija lataa akkujaan luonnossa liikkumalla ja pilatestunneilla sekä rentoutuu brittisarjojen parissa.

Tuija Pietarinen
Tuija PietarinenAsiakkuuspäällikkö, Puh. 040 342 4694
Tuija auttaa mielellään kaikessa osaamisen kehittämiseen liittyvässä, oli tarve sitten johtoryhmän, esimiestyön tai talenttien kehittämisessä, oppimisympäristön valinnassa tai verkkokurssien toteuttamisessa.

Vapaa-ajallaan Tuija ulkoilee mielellään perheen ja labratorinnoutajan kanssa, meloo mökillä Pälkänevedellä tai pyöräilee pitkin rantoja Espanjan Estebonassa.

Veronika Markkanen
Veronika MarkkanenOppimisen kehittäjä
Veronika on käsikirjoittaja ja pedagogi, jolla on useamman vuoden työkokemus niin lähi- kuin etäopetuksestakin. Hän on opettanut eri ikäisiä oppijoita eri koulutusasteilla.
Hänen intohimonaan on nykyteknologian ja koulutuksen yhdistäminen niin, että annettava koulutus on motivoivaa ja tähtää asetettuihin tavoitteisiin.

Veronikan vapaa-aika kuluu perheen ja videopelien parissa.