fbpx

Metsähallitus metsätalous Oy – Ahjo-oppimisalusta ja verkkokurssien tuotanto

Päätimme Metsähallituksessa ottaa käyttöön digitaalisen osaamisympäristön niin, että voisimme keskitetysti hallinnoida järjestelmää ja seurata osaamista. Halusimme myös, että sama järjestelmä palvelee sekä omaa henkilöstöä, että meidän palveluntuottajiamme. Tämä kaikki piti pystyä toteuttamaan myös eri kielillä ja oltava seurattavissa ajantasaisesti. Halusimme myös, että osaamispaketteja voi suorittaa kaikilla päätelaitteilla ja mieleisenä ajankohtana. Ensivaiheessa käyttäjiä on noin 2000.

Näillä edellytyksillä teimme pilottikokeilun Faros & Comin kanssa ja totesimme kokonaistoiminnan tekniikan ja palvelun osalta olevan sellainen, että saatoimme luottaa tavoitteidemme toteutumiseen.

Miksi valitsimme Lectoran? Testikäytössä Lectora-ohjelma toimi sujuvasti ja loogisesti. Käyttö erilaisten valmiselementtien avulla oli sujuvaa myös meille, jotka emme ole ATK-ammattilaisia. Myös luottamus tuen saantiin vaikutti päätökseen. Lectora on tuonut yhtenäiset käytännöt ja mahdollistanut osaamisrinkitekniikalla toteuttaa laadukkaita osaamispaketteja. Käytössämme oleva Lectoran elementtikirjasto on myös mahdollistanut yhtenäisen linjan ja vähentänyt ”alkuongelmia” osaamispaketin teossa. Järjestelmällinen sisällöntuottamispaketti mahdollistaa järjestelmällisen koulutuksen ja järjestelmällisen toteutuksen. Se tuo tehokkuutta.

Suosittelemme Metsähallituksessa Lectoraa myös muille sisällöntuotannon parissa työskenteleville. Lectora on selkä, helppokäyttöinen ja aina saa tukea, kun sitä tarvitsee.

Metsähallitus on monipuolisen biotalouden edelläkävijä. Olemme valtion liikelaitos, jonka hallinnassa on kolmannes Suomen pinta-alasta. Hoidamme ja kehitämme vastuullisesti valtion omistamia maa- ja vesialueita siten, että ne hyödyttävät mahdollisimman hyvin koko yhteiskuntaa.

Eino Piri
Projektipäällikkö
Metsähallitus

Yhteistyö

  • Oppimisympäristö
  • Lectora-sisällöntuotanto -ohjelmisto
  • Mallipohja ja elementtikirjasto
Vinkkaa, linkkaa, twiittaa