Metsähallitus ja Tapio – Teimme sen yhdessä!

Mitä tapahtuu, kun kolme organisaatiota lähtevät luomaan vaikuttavaa verkkokurssia yhdessä? Meillä MetsähallituksenTapion ja Faros & Comin kesken lopputuloksena oli laadukas ja kohderyhmän huomioiva kurssi sekä tehokas tuotanto.

Teimme Metsähallitukselle yhteistyössä Elinympäristöjen aktiivinen luonnonhoito ja ennallistaminen -verkkokurssin. Kurssi on kaikille Metsähallitus Metsätalous Oy:n toimihenkilöille, ja sen tavoitteena on lisätä valmiuksia suunnitella ja toteuttaa aktiivista ja kustannusvaikuttavaa luonnonhoitoa valtion monikäyttömetsissä.

Projektissa Metsähallitus ja Tapio vastasivat yhdessä kurssin sisällöstä ja käsikirjoittamisesta. Faros & Com puolestaan sparrasi kurssin käsikirjoittajia ja rakensi kurssin teknisen ratkaisun.

Laatuun voi vaikuttaa

Hienointa tällaisessa yhteistyössä oli, että saimme eri organisaatioiden parhaat asiantuntijat mukaan projektiin, ja se näkyi lopputuloksen laadussa. Projektissa löytyi myös tärkeitä oppeja: erityisesti alussa kokonaisuuden suunnitteluun ja tuotannossa kuvasuunnitteluun on hyvä käyttää kunnolla aikaa. Alun huolellinen suunnittelu tehostaa koko prosessia ja kuvitus- ja videosuunnittelu puolestaan kurssin rakentamista.

Tärkein vinkki muille organisaatioille on kuitenkin tämä:

Yksin ei kannata keksiä pyörää uudelleen eri organisaatioissa, vaan yhteistyö kannattaa. Tätäkin kurssia voidaan kustannustehokkaasti räätälöidä eri kohderyhmien, kuten vaikkapa toteutuksesta vastaavien urakoitsijoiden tarpeisiin. Resurssit on hyvin käytetty, kun tehdään kunnolla ja levitetään laajalle.

Me Faros & Comilla autamme tavoitteiden kirkastamisessa ja tarpeidesi mukaisten ratkaisujen toteuttamisessa!

Vinkkaa, linkkaa, twiittaa