Kahvila ja ravintola-alalle suunnattu liiketoiminnan perustutkinto alkaa 15.11.2024

Kehitä ammattitaitoasi ja suorita kahvila- ja ravintola-alan ammattilaisille suunnattu liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi. Koulutuksessa perehdytään mm. asiakaspalveluun, kannattavaan liiketoimintaan, markkinointiin sekä ilmastovastuulliseen toimintaan kahvila-ja ravintola-alan näkökulmasta.

Kahvila- ja ravintola-alalle kohdennettu liiketoiminnan koulutus

Merkonomikoulutuksessa kehität ammattitaitoasi myynnissä, asiakaspalvelussa ja markkinoinnissa. Tutkinto antaa kattavan käsityksen kahvila- ja ravintola-alan yrityksen liiketoiminnasta ja siitä miten sinä voit omalla toiminnallasi tukea kannattavaa liiketoimintaa. Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi on tunnettu ja työelämässä arvostettu Opetushallituksen virallinen ammatillinen tutkinto. Saat sen kautta myös jatko-opiskelukelpoisuuden. 

Koulutus sopii sinulle, joka työskentelet kahvila- ja ravintola-alalla asiakaspalvelu ja myyntitehtävissä. Saat omaan toimenkuvaasi kohdennettua liiketoiminnan koulutusta. Tunnistat omat vahvuutesi ja saat varmuutta ja uusia ideoita omaan työhösi. Sovellat opittuja asioita oman osaamisen, työsi ja yrityksesi kehittämiseen. Suoritat arvostetun liiketoiminnan perustutkinnon (merkonomi).

Koulutuksen järjestäjänä toimii Rastor-instituutti. Koulutusohjelma toteutetaan yhteistyössä Faros & Comin kanssa.

Koulutuksen laajuus ja sisältö

Tutkinnon suunniteltu kesto on 18–24 kk, ja siihen sisältyy koulutuspäiviä sekä ohjattua etäopiskelua. Koulutuspäivien määrä vaihtelee yksilöllisen opiskelusuunnitelman ja kurssivalintojesi mukaisesti. Etä- ja lähikoulutuspäiviä on noin 2–4 kuukaudessa. Lähikoulutuspäivät pidetään Turussa. Laajuus on 180 osp.

Painopisteenä koulutuksessa on opiskeltavien asioiden käytännönläheinen soveltaminen omaan työhön ja osaamisen kehittämiseen.

  • Asiakas- ja työyhteisötaidot.
  • Asiakkaiden tarpeita vastaavien tuotteiden ja ratkaisujen esittäminen ja myyminen kannattavasti.
  • Markkinointiviestintä käytännössä (sosiaalisen median työkalut ja kanavat, markkinointiviestintä).
  • Talouden peruskäsitteet tutuksi, hinnoittelu.
  • Vaikuttavien tapahtumien järjestäminen.
  • Asiakaskokemuksen kehittäminen.
  • Viestintä- ja vuorovaikutustaidot.
  • Tietotekniikan osaaminen. 

Koulutuksen suorittaminen

Tutkinto suoritetaan oman työn ohessa.

Koulutus on hybriditoteutus, eli osallistuminen koulutuspäiviin on mahdollista myös etäyhteydellä. 

Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi, on Opetushallituksen virallinen ammatillinen tutkinto, jossa tutkinnon suorittaminen ja tutkintokoulutus henkilökohtaistetaan juuri sinulle sopivaksi sen perusteella, mitkä ovat tavoitteesi ja mitä jo osaat.

Jokaisessa tutkinnossa on omat vaatimuksensa ammatilliselle osaamiselle. Tutustu Liiketoiminnan perustutkinnossa vaadittavaan osaamiseen (ePerusteet) Opetushallituksen sivuilla.

Koulutus alkaa 15.11.2024 – ilmoittaudu viimeistään 7.10.2024

Tämä koulutus on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa ammatillista peruskoulutusta. Opiskelu on maksutonta. Tutkinto on mahdollista suorittaa oppisopimuksella. 

Lue lisää koulutuksesta ja ehdoista Rastor-instituutin sivuilta ja ilmoittaudu mukaan viimeistään maanantaina 7.10.2024.

Vinkkaa, linkkaa, twiittaa