liikunta- ja urheilualalle suunnattu liiketoiminnan perustutkinto alkaa marraskuussa 2024

Kehitä liiketoimintaosaamistasi ja suorita liikunta- ja urheilualalle suunnattu liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi.

Koulutuksessa perehdyt kannattavaan toimintaan urheiluseuroissa ja -järjestöissä. Hankit osaamista myös mm. markkinointiin, asiakaspalveluun ja asiakkuuksien hoitoon. Painipisteenä koulutuksessa on opiskeltavien asioiden käytännönläheinen soveltaminen omaan työhön ja osaamisen kehittämiseen.

Liikunta- ja urheilualalle suunnattu liiketoiminnan koulutus

Merkonomikoulutuksessa kehität ammattitaitoasi myynnissä, asiakaspalvelussa ja markkinoinnissa. Tutkinto antaa kattavan käsityksen liiketoiminnasta urheiluseuroissa ja -järjestöissä. Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi on tunnettu ja työelämässä arvostettu Opetushallituksen virallinen ammatillinen tutkinto. Saat sen kautta myös jatko-opiskelukelpoisuuden.

Koulutus sopii sinulle, joka työskentelet liikunta- tai urheiluseurassa tai -organisaatiossa. Saat omaan toimenkuvaasi kohdennettua liiketoiminnan koulutusta ja tunnistat omat vahvuutesi ja saat varmuutta ja uusia ideoita omaan työhösi. Suoritat arvostetun liiketoiminnan perustutkinnon (merkonomi).

Koulutuksen järjestäjänä toimii Rastor-instituutti. Koulutusohjelma toteutetaan yhteistyössä Faros & Comin ja Etelä-Suomen Liikunta- ja Urheilu ry:n kanssa.

”Opiskelun myötä ymmärrys kasvanut on siitä kuinka paljon työ urheiluseurassa on loppujen lopuksi asiakaspalvelua. Koulutuksessa paneuduttiin juuri näihin teemoihin!​”

”Kaikista kursseista oppi paljon ja antoisinta oli kuulla muilta opiskelijoilta heidän työstään. Opinnot vahvisti omaa osaamista ja ymmärsin miten hienossa jutuissa on itse mukana.”

Koulutuksen laajuus ja sisältö

Tutkinnon suunniteltu kesto on 1–1,5 vuotta, ja siihen sisältyy koulutuspäiviä sekä ohjattua etäopiskelua. Koulutuspäivien määrä vaihtelee yksilöllisen opiskelusuunnitelman ja kurssivalintojesi mukaisesti. Koulutuspäiviä on noin 1–2 kuukaudessa. Laajuus on 180 osp.

Painopisteenä koulutuksessa on opiskeltavien asioiden käytännönläheinen soveltaminen omaan työhön ja osaamisen kehittämiseen.

  • Asiakaspalvelu kilpailukeinona urheilualalla
  • Tiimityöskentely ja toiminta työyhteisössä
  • Kannattava toiminta urheiluseuroissa ja organisaatioissa
  • Markkinointiviestintä
  • Tietotekninen osaaminen ja kielitaito

Koulutuksen suorittaminen

Koulutus muodostuu koulutuspäivistä, verkko-opiskelusta, työssäoppimisesta ja oppimistehtävistä. Voit osallistua ohjelmaan myös kokonaan etänä. Tutkintoa suoritetaan opintojen rinnalla oman työn ohessa.

Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi, on Opetushallituksen virallinen ammatillinen tutkinto, jossa tutkinnon suorittaminen ja tutkintokoulutus henkilökohtaistetaan juuri sinulle sopivaksi sen perusteella, mitkä ovat tavoitteesi ja mitä jo osaat.

Jokaisessa tutkinnossa on omat vaatimuksensa ammatilliselle osaamiselle. Tutustu Liiketoiminnan perustutkinnossa vaadittavaan osaamiseen (ePerusteet) Opetushallituksen sivuilla.

”Olen vienyt työpaikalle koulutuksesta saatuja ideoita ja jakanut esihenkilölleni oppimistehtäviä herätelläkseni ajatuksia​.”

Opiskelijoiden kokemuksia

Koulutus alkaa marraskuussa 2024 – ilmoittaudu viimeistään 20.10.2024

Tämä koulutus on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa ammatillista peruskoulutusta. Opiskelu on maksutonta. Tutkinto on mahdollista suorittaa oppisopimuksella. 

Lue lisää koulutuksesta ja ehdoista Rastor-instituutin sivuilta ja ilmoittaudu mukaan viimeistään sunnuntaina 20.10.2024.

Vinkkaa, linkkaa, twiittaa