fbpx

Erikoiskaupan alalle suunnattu liiketoiminnan perustutkinto alkaa 17.4.2024

Kehitä liiketoimintaosaamistasi ja suorita erikoiskaupan alalle suunnattu liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi.

Haluatko vahvistaa asiakaspalvelu- ja myyntiosaamistasi samalla kun opit hallitsemaan liiketoiminnan ja talouden asiat? Tämä koulutus antaa sinulle mahdollisuuden kehittää itseäsi erikoiskaupan alalla ja suorittaa liiketoiminnan perustutkinto. Jos työskentelet erikoiskaupan myynti- tai asiakaspalvelutehtävissä, hae mukaan!

Erikoiskaupanalalle suunnattu liiketoiminnan koulutus

Merkonomikoulutuksessa kehität ammattitaitoasi myynnissä, asiakaspalvelussa ja markkinoinnissa. Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi on tunnettu ja työelämässä arvostettu Opetushallituksen virallinen ammatillinen tutkinto. Saat sen kautta myös jatko-opiskelukelpoisuuden.

Koulutus soveltuu sinulle, jos työskentelet jossain kaupan alan erikoisliikkeessä (kodinkone-, viihde-elektroniikka-, urheilu-, vaate-, kenkä-, lemmikkituote-, huonekalu-,  sisustus- tms. vähittäiskauppa). Voit myös toimia tukkukaupassa tai verkkokaupassa asiakaspalvelu-, myynti- tai logistiikkatehtävissä. Saat omaan toimenkuvaasi kohdennettua liiketoiminnan koulutusta ja tunnistat omat vahvuutesi ja saat varmuutta ja uusia ideoita omaan työhösi. Suoritat arvostetun liiketoiminnan perustutkinnon (merkonomi).

Koulutuksen järjestäjänä toimii Rastor-instituutti. Koulutusohjelma toteutetaan yhteistyössä Faros & Comin kanssa.

”Kouluttajat hyviä, hyvä kontakti yleisöön ja päästiin keskustelemaan. Jaksoin kuunnella loppuun. Ei pitkiä ”luentoja”​!”

”Aina mukava ja rento ilmapiiri, sain paljon hyviä ideoita joita aion viedä omalle työpaikalleni.”

Koulutuksen laajuus ja sisältö

Tutkinnon suunniteltu kesto on 1–1,5 vuotta, ja siihen sisältyy koulutuspäiviä sekä ohjattua etäopiskelua. Koulutuspäivien määrä vaihtelee yksilöllisen opiskelusuunnitelman ja kurssivalintojesi mukaisesti. Koulutuspäiviä on noin 1–2 kuukaudessa. Laajuus on 180 osp.

Painopisteenä koulutuksessa on opiskeltavien asioiden käytännönläheinen soveltaminen omaan työhön ja osaamisen kehittämiseen.

Opintojesi aikana pääset oppimaan muun muassa seuraavista aiheista:

 • asiakkaiden tarpeita vastaavien tuotteiden ja ratkaisujen myyminen kannattavasti 
 • digiajan asiakkaan ostokäyttäytyminen ja monikanavainen myynti 
 • asiakaspalvelun juridiikka ja kuluttajansuoja
 • myynnin prosessit ja myynnin järjestelmät 
 • talouden hallinta ja ymmärrys – kannattavuus omassa yksikössä, alennusten merkitys, myyntikate ja budjetoinnin perusteet
 • markkinointiviestintä käytännössä – sosiaalisen median työkalut ja kanavat, markkinointiviestintä ja sisällöntuotanto myymälöissä
 • palvelumuotoilun työkalut ja niiden soveltaminen 
 • projektityöskentely
 • logistiikkapalvelut
 • tiimityöskentely- ja vuorovaikutustaidot tiimissä ja asiakaspalvelussa 
 • tietotekniikan osaaminen (excel, word ja powerpoint)

Koulutuksen suorittaminen

Koulutus muodostuu koulutuspäivistä, verkko-opiskelusta, työssäoppimisesta ja oppimistehtävistä. Voit osallistua ohjelmaan myös kokonaan etänä. Tutkintoa suoritetaan opintojen rinnalla oman työn ohessa.

Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi, on Opetushallituksen virallinen ammatillinen tutkinto, jossa tutkinnon suorittaminen ja tutkintokoulutus henkilökohtaistetaan juuri sinulle sopivaksi sen perusteella, mitkä ovat tavoitteesi ja mitä jo osaat.

Jokaisessa tutkinnossa on omat vaatimuksensa ammatilliselle osaamiselle. Tutustu Liiketoiminnan perustutkinnossa vaadittavaan osaamiseen (ePerusteet) Opetushallituksen sivuilla.

”Ihan super, kun koulua voi tehdä etänä kotoa. Koulutuspäivä oli erittäin onnistunut​.”

Koulutus alkaa 17.4.2024 – ilmoittaudu viimeistään 19.2.2024

Tämä koulutus on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa ammatillista peruskoulutusta. Opiskelu on maksutonta. Tutkinto on mahdollista suorittaa oppisopimuksella. 

Lue lisää koulutuksesta ja ehdoista Rastor-instituutin sivuilta ja ilmoittaudu mukaan viimeistään maanantaina 19.2.2024.

Vinkkaa, linkkaa, twiittaa