Erikoiskaupan alalle suunnattu liiketoiminnan perustutkinto alkaa 26.9.2024

Kehitä liiketoimintaosaamistasi ja suorita erikoiskaupan alalle suunnattu liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi.

Haluatko vahvistaa asiakaspalvelu- ja myyntiosaamistasi samalla kun opit hallitsemaan liiketoiminnan ja talouden asiat? Tämä koulutus antaa sinulle mahdollisuuden kehittää itseäsi erikoiskaupan alalla ja suorittaa liiketoiminnan perustutkinto. Jos työskentelet erikoiskaupan myynti- tai asiakaspalvelutehtävissä, hae mukaan!

Erikoiskaupanalalle suunnattu liiketoiminnan koulutus

Merkonomikoulutuksessa kehität ammattitaitoasi myynnissä, asiakaspalvelussa ja markkinoinnissa. Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi on tunnettu ja työelämässä arvostettu Opetushallituksen virallinen ammatillinen tutkinto. Saat sen kautta myös jatko-opiskelukelpoisuuden.

Koulutus soveltuu sinulle, jos työskentelet jossain kaupan alan erikoisliikkeessä (kodinkone-, viihde-elektroniikka-, urheilu-, vaate-, kenkä-, lemmikkituote-, huonekalu-,  sisustus- tms. vähittäiskauppa). Voit myös toimia tukkukaupassa tai verkkokaupassa asiakaspalvelu-, myynti- tai logistiikkatehtävissä. Saat omaan toimenkuvaasi kohdennettua liiketoiminnan koulutusta ja tunnistat omat vahvuutesi ja saat varmuutta ja uusia ideoita omaan työhösi. Suoritat arvostetun liiketoiminnan perustutkinnon (merkonomi).

Koulutuksen järjestäjänä toimii Rastor-instituutti. Koulutusohjelma toteutetaan yhteistyössä Faros & Comin kanssa.

”Kouluttajat hyviä, hyvä kontakti yleisöön ja päästiin keskustelemaan. Jaksoin kuunnella loppuun. Ei pitkiä ”luentoja”​!”

”Aina mukava ja rento ilmapiiri, sain paljon hyviä ideoita joita aion viedä omalle työpaikalleni.”

Koulutuksen laajuus ja sisältö

Tutkinnon suunniteltu kesto on 1–1,5 vuotta, ja siihen sisältyy koulutuspäiviä sekä ohjattua etäopiskelua. Koulutuspäivien määrä vaihtelee yksilöllisen opiskelusuunnitelman ja kurssivalintojesi mukaisesti. Koulutuspäiviä on noin 1–4 kuukaudessa. Laajuus on 180 osp.

Painopisteenä koulutuksessa on opiskeltavien asioiden käytännönläheinen soveltaminen omaan työhön ja osaamisen kehittämiseen.

Opintojesi aikana pääset oppimaan muun muassa seuraavista aiheista:

 • liiketoimintaosaaminen
 • asiakaspalvelu, myynti, markkinointi
 • digitalisaatio, tekoäly
 • tietoturva ja kyberturvallisuus
 • digitaalisen kaupan kanavat ja sisällöt
 • monikanavainen viestintä
 • kaupan rooli vastuullisuustyössä: mm. vihreä siirtymä, kiertotalous
 • kuluttajakäyttäytymisen muutos, toimialan tulevaisuus
 • asiakaskokemus monikanavaisessa kaupassa
 • asiakkaan ostopolun tunteminen ja kosketuspisteiden kehittäminen parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen saavuttamiseksi
 • tietotekniikan osaaminen (excel, Word ja ppt)

Koulutuksen suorittaminen

Koulutus muodostuu koulutuspäivistä, verkko-opiskelusta, työssäoppimisesta ja oppimistehtävistä. Voit osallistua ohjelmaan myös kokonaan etänä. Tutkintoa suoritetaan opintojen rinnalla oman työn ohessa.

Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi, on Opetushallituksen virallinen ammatillinen tutkinto, jossa tutkinnon suorittaminen ja tutkintokoulutus henkilökohtaistetaan juuri sinulle sopivaksi sen perusteella, mitkä ovat tavoitteesi ja mitä jo osaat.

Jokaisessa tutkinnossa on omat vaatimuksensa ammatilliselle osaamiselle. Tutustu Liiketoiminnan perustutkinnossa vaadittavaan osaamiseen (ePerusteet) Opetushallituksen sivuilla.

”Ihan super, kun koulua voi tehdä etänä kotoa. Koulutuspäivä oli erittäin onnistunut​.”

Koulutus alkaa 26.9.2024 – ilmoittaudu viimeistään 5.8.2024

Tämä koulutus on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa ammatillista peruskoulutusta. Opiskelu on maksutonta. Tutkinto on mahdollista suorittaa oppisopimuksella. 

Lue lisää koulutuksesta ja ehdoista Rastor-instituutin sivuilta ja ilmoittaudu mukaan viimeistään maanantaina 5.8.2024.

Vinkkaa, linkkaa, twiittaa