fbpx

Työelämässä tarvitaan tukea muutoksiin

Työelämän muutosprosesseissa toistetaan jatkuvasti samoja virheitä. Ammattiliitto Pron palvelusektorin johtaja Minea Pyykönen on kouluttanut tuhansia muutoksen toteuttajia ja havainnut, että pieleen menneissä muutosprosesseissa toistuivat usein samat ongelmat. Havainto osoittaa, että työelämässä oli selkeästi laajempi tarve muutosjohtamista helpottavalle työkalulle.

Ammattiliitto Pro vastasi tähän tarpeeseen ja kokosi yhteystyössä toimiala- ja työnantajajärjestöjen Infra ry:n ja LVI-Tekniset Urakoitsijat ry:n kanssa muutosviestinnän oppaan. Tämä opas toimi lähdeaineistona, joka Faros & Comin pedagogien ja digitaalisten oppimisratkaisujen asiantuntijoiden käsissä muotoutui kolmeksi kiinnostavaksi ja käyttäjäystävälliseksi verkkokurssiksi.

Verkkokurssista lisäarvoa

Muutosviestinnän opas “Mutsi” sisälsi kattavasti tietoa onnistuneen muutoksen läpiviemiseksi organisaatioissa. Opas on visuaaliselta ilmeeltään motivoiva, nykyaikainen ja raikas – sellainen, johon tarttuisi mielellään. Millaista lisäarvoa verkkokurssi tuo materiaaliin, joka on jo lähtökohdiltaan laadukas?

Mahdollisuus kohdentaa sisältöä käyttäjäkohtaisesti

Muutosviestinnän sisällöt jaettiin kohderyhmäajattelua hyödyntäen kolmeen kurssiin. Käyttäjäkeskeisen suunnittelun avulla Faros & Com varmisti, että käyttäjät pääsevät helposti käsiksi juuri heitä puhuttelevan tiedon äärelle. Laajan kokonaisuuden pilkkominen osiin on myös opiskelijaystävällistä ja lisää onnistumisen kokemuksia, kun kurssin suorittaja näkee edistymisensä.

Tehtävät vahvistavat oppimista

Monipuoliset tehtävätyypit tuovat vaihtelevuutta kurssisisältöön ja vahvistavat oppimista. Tehtävien avulla varmistamme osaamista, tiedustelemme näkemyksiä ja ohjaamme itsereflektioon. Case-tehtävien avulla teoria herää eloon ja opittavaa asiaa tuodaan lähelle kurssilaisten arjen kokemusmaailmaa. Tehtävistä annettavan palautteen kautta ohjaamme oppimisprosessia tehokkaasti eteenpäin korjaamalla väärinkäsityksiä tai tarjoamalla lisätietoa aiheista.   

Modernista ilmeestä vauhtia visuaaliseen suunnitteluun

Kurssien visuaalinen ilme luotiin olemassa olevan muutosviestinnän oppaan pohjalta. Kursseille luotiin lisää siihen sopivaa kuvitusta, joiden avulla rikastimme Mutsin motivoivaa ulkoasua. Myös oppaan Mutsi-hahmo heräsi verkkokursseilla eloon tärkeässä tuutorin roolissa antaen palautetta ja ohjaten kurssilaista eteenpäin omalla opintomatkallaan. 

”Faros & Com otti huomioon toiveemme miellyttävästä käyttökokemuksesta. Kursseihin on tärkeä voida tutustua näppärästi tien päällä tai kahvitauolla. Responsiivinen sisällöntuotanto-ohjelma mahdollistaa käytön niin mobiilisti kuin pöytäkoneellakin.”

Sosiaalinen media mukaan markkinointiin

Markkinointia varten kurssiin luotiin myös sosiaalisessa mediassa jaettavaa sisältöä. Pieni testi houkuttelee kurssin pariin ja kurssin suoritettuaan osallistuja voi vahvistaa omaa asiantuntijabrändiään jakamalla somessa kurssista saatavan osaamismerkin.  

Päivitettävyys

Kiistaton etu verkkokurssilla on sen päivitettävyys. Verkkokurssia on kätevää pitää ajan tasalla, jolloin vanhentunutta tietoa ei ole liikkeellä esimerkiksi pdf-tiedostojen muodossa. Verkkokursseille sisällytettävät videot ja muut mediatiedostot on helppo vaihtaa tai päivittää uusiin. Koulutus pysyy ajankohtaisena pitkään, kun sen ajantasaisuus varmistetaan pienillä päivityksillä. 


Ammattiliitto Pro on työelämän edunvalvoja, jonka tehtävä on tukea jäsentensä toimeentuloa, osaamista ja hyvinvointia. Edistämme sosiaalisesti, ekologisesti ja taloudellisesti kestävää tasa-arvoista yhteiskuntaa. Olemme monialainen ammattiliitto, joka tarjoaa yhteisön alasta, asemasta ja elämäntilanteesta riippumatta. Teemme töitä, jotta jäsenillämme menisi paremmin!

”Kiitos Faros & Comin ammattitaitoiselle porukalle! On ollut ilo työskennellä kanssanne!”

– Minea Pyykönen, johtaja, Ammattiliitto Pro


Onko teillä toimiva opas, ohjeistus tai vaikkapa perehdytysaineisto, jonka vaikuttavuutta voisimme lisätä yhdessä?

Me Faros & Comilla autamme tarpeidesi mukaisten ratkaisujen toteuttamisessa!

Vinkkaa, linkkaa, twiittaa