fbpx

Esimieskoulutus

Hyvä lähijohtaminen on ammattitaito, jota voi ja pitää kehittää. Esimieskoulutus on loistava tapa luoda malli organisaation esihenkilötyölle, yhtenäistää lähijohtamisen toimintatapoja ja saada uusia näkökulmia johtamiseen. Laadukkaalla esihenkilötyöllä varmistetaan tiimin onnistuminen ja parannetaan organisaation kannattavuutta.

Koulutus pähkinänkuoressa

🚀 Parannetaan organisaation kannattavuutta tunnistamalla pullonkaulat ja ajurit.

🚀 Yhtenäistetään lähijohtamisen toimintatapoja.

🚀 Luodaan malli organisaation esihenkilötyölle.

🚀 Yhtenäistetään ja vahvistetaan esihenkilökulttuuria.

🚀Varmistetaan lähijohtamisen tasalaatuisuus.

🚀 Rakennetaan esihenkilöverkostoja esim. palvelualueiden yli.

🚀 Tarjotaan käytännön työkaluja ja toimintamalleja arjen johtamistyöhön.

Paljon jäi asioita reppuun; itsensä johtamisen ympyrää katselen päivittäin ja toivon pystyväni viemään sen opit käytäntöön.

Paranna lähijohtamisen laatua

Onnistumisia ja kannattavuutta

Hyvä lähijohtaja kannustaa ja ohjaa tiimiään tehokkaaseen työskentelyyn, osallistuu itse aktiivisesti tiimin tuottavuutta parantavien prosessien sekä toimintatapojen kehittämiseen ja luo positiivista työympäristöä, jossa tiimi voi menestyä ja kehittyä.

Sitoutuneet työntekijät

Hyvä esimiestyö säästää pitkän pennin. Toimivalla esihenkilötyöllä lisätään työntekijöiden sitoutumista organisaatioon ja parannetaan työyhteisön hyvinvointia, eikä aikaa ja rahaa kulu sairauspoissaoloihin tai uusien työntekijöiden rekrytointiin ja kouluttamiseen.

Osaava henkilöstö

Esihenkilöillä on tärkeä rooli henkilöstön osaamisen kehittämisessä. Esimies vastaa siitä, että tiimillä on organisaation liiketoiminnan ja strategian kannalta tärkeää osaamista. Hyvin johdettuna henkilöstö on motivoitunut kehittämään ammatillista osaamistaan seuraavalle tasolle.

Sujuva viestintä

Lähijohtajat ovat oleellinen pala organisaation tiedonkulun palapelissä. Työskentely ilman tavoitteita on kuin suunnistaminen ilman karttaa – päästäkseen tavoitteisiinsa tulee tiimin tuntea ja ymmärtää organisaation tavoitteet sekä oma roolinsa tavoitteiden saavuttamisessa.

”Faros & Com on joustava ja nopea yhteistyökumppani arjen kiireeseen. Asiantuntevat fasilitaattorit tekivät työpajatyöskentelystä hyvän kokemuksen!”

Koulutuspäivien toteutus

Koulutuspäivämme on suunniteltu siten, että ne tarjoavat osallistujille mukaansatempaavan ja innostavan oppimiskokemuksen. Tämä tarkoittaa, että osallistujat eivät ole pelkkiä passiivisia kuuntelijoita, vaan heidät otetaan aktiivisesti mukaan oppimisprosessiin työskentelemällä konkreettisten tehtävien ja harjoitusten parissa. Tällä tavoin osallistujat pääsevät kehittämään omia taitojaan ja työskentelytapojaan, mikä puolestaan vaikuttaa positiivisesti koko työyhteisöön ja parantaa organisaation toimintaa kokonaisuutena.

Jotta koulutuspäivät olisivat mahdollisimman tehokkaita ja osallistujat saisivat niistä parhaan mahdollisen hyödyn, pyrimme aktivoimaan ja valmistelemaan heitä jo ennen varsinaisia koulutustilaisuuksia. Tähän tarkoitukseen käytämme esimerkiksi ennakkokyselyitä, joiden avulla saamme tietoa osallistujien taustoista, odotuksista ja toiveista, minkä perusteella voimme räätälöidä koulutussisältöä entistä paremmin kohderyhmän tarpeisiin.

Koulutuspäivien välissä osallistujia kannustetaan soveltamaan ja syventämään oppimaansa käytännön työssään erilaisten välitehtävien avulla. Näiden tehtävien tarkoituksena on auttaa osallistujia omaksumaan uudet taidot ja työskentelytavat osaksi jokapäiväistä työelämäänsä sekä varmistaa, että opitut asiat pysyvät tuoreina ja elävinä mielessä myös koulutustilaisuuksien jälkeen. Tämän kautta koulutuksesta saatu hyöty kantaa hedelmää pitkälle tulevaisuuteen ja tukee organisaation jatkuvaa kehittymistä.

Yksi esimieskoulutuksen tärkeimpiä elementtejä on vertaisoppiminen: haasteellisten tilanteiden ratkaisuvaihtoehtoja pohditaan yhdessä ja parhaita käytäntöjä jaetaan koko koulutusporukalle turvallisessa ja luottamuksellisessa ilmapiirissä.

Koulutuspäivien, ennakkokyselyiden ja välitehtävien annista on mahdollista toteuttaa myös esihenkilötyön digitaalinen käsikirja. Käsikirjan avulla kaikki koulutuksessa käsitellyt aiheet, työkalut ja toimintamallit voidaan jakaa ja koulutus viedä käytäntöön koko organisaatiossa.

Koulutuksen tavoitteet ja teemat

Koulutus on olennainen osa organisaation kehitystä ja menestystä, sillä esimiesten kyky johtaa, motivoida ja tukea alaisiaan vaikuttaa suoraan työntekijöiden tyytyväisyyteen, työn tuloksiin ja organisaation kokonaisvaltaiseen suorituskykyyn. Esimieskoulutuksen räätälöinnissä otetaan huomioon organisaation koko, toimiala, tavoitteet ja erityispiirteet, jotta koulutuksesta saadaan mahdollisimman tehokasta ja tuloksellista.

Koulutuksen aikana esimiehille tarjotaan monipuolisia oppeja, jotka käsittelevät muun muassa johtamisen eri osa-alueita, kuten strategista johtamista, henkilöstöjohtamista, taloushallintoa ja projektijohtamista. Lisäksi koulutuksessa paneudutaan erilaisten johtamistyylien ja -menetelmien soveltamiseen eri tilanteissa, jotta esimiehet voivat kehittää omaa johtamisosaamistaan ja löytää itselleen sopivimman tavan johtaa tiimiään.

Esimieskoulutuksessa käsitellään myös muutosjohtamista, joka on yhä tärkeämpi taito nykypäivän nopeasti muuttuvassa työelämässä. Koulutuksen tavoitteena on antaa esimiehille valmiudet tunnistaa organisaation tarvitsemat muutokset ja ohjata niitä tehokkaasti. Tämä sisältää muun muassa muutosvastarinnan käsittelyn, muutosviestinnän ja muutosprosessien hallinnan.

Esimieskoulutuksessa painotetaan myös työyhteisön hyvinvoinnin ja työssä jaksamisen merkitystä, sillä esimiesten tehtävänä on varmistaa, että työntekijät voivat hyvin ja pystyvät suoriutumaan työtehtävistään parhaalla mahdollisella tavalla. Koulutuksessa käydään läpi erilaisia keinoja työhyvinvoinnin edistämiseen, kuten ergonomia, työsuojelu, työyhteisön vuorovaikutuksen parantaminen ja työajan hallinta.

Usein toistuvia teemoja ovat

💎 minä johtajana / itsensä johtaminen

💎 tiimin johtaminen

💎 esimiehen oikeudet ja velvollisuudet

💎 valmentava johtaminen

💎 tuloksen johtaminen

💎 lähijohtajan viestintä ja vuorovaikutus

💎 muutosjohtaminen.

”Onnistuimme Faros & Comin tuella ja esihenkilöidemme arjen tietotaitoa sekä kokemusta hyödyntämällä koostamaan esihenkilöitämme aidosti tukevan ja innostavan digitaalisen käsikirjan.”

– Kymenlaakson hyvinvointialue

Koulutus digitaaliseksi käsikirjaksi

Toteutamme esimieskoulutuksen sisällön ja tulosten pohjalta innostavan ja interaktiivisen digitaalisen käsikirjan. Käsikirjan tavoitteena on viedä käytäntöön ja ylläpitää työpajoissa käsiteltyjä aiheita sekä yhtenäistää lähiesimiestyön toimintakulttuuria ja tapoja koko organisaatiossa.

Mikäli olette juuri kehittäneet esihenkilöidenne osaamista koulutuksen avulla, ei hätää – voimme toteuttaa käsikirjan myös jo pidetyn koulutuksen pohjalta!

Johtamisen toimialakohtaiset tutkintokoulutukset

Organisaatiokohtaisten lähijohtamisen valmennusten lisäksi toteutamme myös toimialakohtaisia tutkintoon johtavia johtamisen koulutuksia, kuten lähiesimiestyön ammattitutkinto ja johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto (JYET). Koulutusohjelmat toteutetaan yhteistyössä oppilaitoskumppanimme Rastor-instituutin kanssa.

Tutkintoon johtavassa koulutuksessa esihenkilö pääsee kehittämään johtamisosaamistaan työnsä ohessa. Tutustu alkaviin tutkintokoulutuksiimme tästä linkistä.

”Toimipisteestä riippuen painimme kaikki lähes samojen haasteiden kanssa. Vertaisverkostoa hyödynnetään nyt aiempaa tehokkaammin organisaation sisällä.”

Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin

”Olen kehittänyt kokouskäytäntöjä. Tiimeissä olen vastuuttanut henkilöstöä, jotta tiimien itseohjautuvuus paranisi. Ollaan raamitettu tiimin toimintaa. Omaa työtä olen pyrkinyt suunnittelemaan.”

”Johtamisen nelikenttä on tulostettuna oman työpisteen seinään. GROW- ja SMART-mallit ovat hyviä työkaluja henkilöstöjohtamisen välineeksi.”

”Muutamassa kehityskeskustelussa olen nyt osannut ottaa puheeksi työntekijän osaamisen/motivaation ja ollaan mietitty lisävastuita. Johtamisvoima ympyrä on tulostettuna nenäni edessä > johda, näytä, valmenna ja viesti on isona tavoitteenani.”

Vinkkaa, linkkaa, twiittaa