SOL tuottaa aurinkoista palvelua suurella sydämellä2021-06-23T09:35:26+00:00

Project Description

SOL tuottaa aurinkoista palvelua suurella sydämellä


SOLin Aurinkoakatemian kirjautumissivu

SOL on suomalainen perheyritys. Iloisiin SOLilaisiin kuuluu niin siivousalan spesialisteja, kiinteistönhuollon pioneereja kuin turva-alan ammattilaisia. Vaatehuollon ammattilaiset helpottavat kuluttajien arkea SOL Pesuloissa ja Henkilöstö- ja Logistiikkapalveluiden palveluosaajat ratkaisevat kaikkien alojen työvoimatarpeet joustavasti.

SOLin toimintaa kuvaa inhimillinen ote, jossa osaamisen kehittäminen on avainasemassa. Oppiminen ja osaamisen kehittäminen ovat SOLissa päivittäistä arkea ja investointi yrityksen tulevaisuuteen. Osaamisen kehittämiseen todella panostetaan. SOL esimerkiksi sijoittaa vuosittain noin 2 % liikevaihdostaan osaamiseen.

SOLissa osaamisen kehittämiseen ja uralla etenemiseen kannustetaan kaikkia. Samalla koulutuksissa huomioidaan osallistujien moninaisuus ja erityistarpeet. Esimerkiksi perehdytysmateriaaleissa otetaan huomioon eri kielitaustaiset työntekijät ja nuorille löytyy räätälöityjä valmennusohjelmia.

Kuvakaappaus SOL Aurinkokunta -verkkokurssista

Monipuolinen yhteistyö – Tekniikasta kohti laajempaa osaamisen kehittämistä

SOLin ja Faros & Comin monipuolinen yhteistyö alkoi pikku hiljaa tekniikasta – verkkokurssien sisällöntuotantovälineestä Lectorasta ja myöhemmin digitaalisen oppimisympäristön rakentamisesta. Vauhtiin päästyämme yhteistyö laajeni verkkokurssien suunnitteluun, toteuttamiseen ja räätälöityihin ratkaisuihin. Siitä kuvioon tuli mukaan myös koulutusta ja sparrausta, jonka avulla tehostettiin SOLilaisten omaa verkkokurssien suunnittelua ja tuottamista.

Nykyisin mietimme monesti yhdessä osaamisen kehittämistä myös laajemmin. Esimerkiksi laajempien kokonaisuuksien ja kehitystavoitteiden suunnittelua, muutosten jalkauttamista sekä muutosprosessien tukemista.

Kuvakaappaus SOL Aurinkokunta -verkkokurssista

Verkon käyttö opetuksessa lisääntyy

SOLin tavoitteena on lisätä verkon käyttöä opetuksessa ja kehittää osaamista tehokkaasti ja laadukkaasti. SOLin kurssivalikoima on laaja ja yhteistyössä on tehty jo ainakin 18 verkkokurssia ja paljon muuta. Matkan varrella osaaminen on kasvanut puolin ja toisin. Ideana on ollut alusta saakka tukea SOLilaisia tekemään itse.

SOLin logo

Yli 40 käytössä olevaa verkkokurssia

8500 osallistujaa lähikoulutuksissa

200 oppisopimusopiskelijaa

Jatkuvaa kehittämistä yhdessä

Maailman muuttuessa on hyvä pitää silmät auki uusille ideoille. Yhteistyötämme luonnehtii jatkuva kehittäminen, jossa ideoidaan puolin ja toisin sekä ihmetellään yhdessä tilanteeseen sopivia ratkaisuja.

Viimeisempänä kehityskohteena on ollut SOLin oppimisympäristön Aurinkoakatemian kehitystyö. Uusi versio Aurinkoakatemiasta julkaistiin huhtikuussa 2021. Kehitystyössä on panostettu erityisesti oppimisympäristön käytettävyyteen kurssimäärien kasvaessa.

Seuraavaksi käyttöön otetaan nykyisten rinnalle myös kevyempiä sisällöntuotantovälineitä sekä pohditaan laajojen koulutuspolkujen ohjausta.

Mitä muuta vielä keksimmekään yhdessä selviää matkan varrella.

Kaipaatko apua digitaalisessa osaamisen kehittämisessä?

Me Faros & Comilla autamme tavoitteiden kirkastamisessa ja tarpeidesi mukaisten ratkaisujen toteuttamisessa!

Ota yhteyttä