Tavoitteista verkkokurssiksi – aloita niin, että onnistut!

Olette tilanteessa, jossa organisaatiollanne on jokin koulutustarve. Aihe on tiedossanne ja ehkä myös jonkinlaiset suuntaviivat toteutukselle mielessänne. Mietitte luultavasti, miten aiheesta syntyisi innostava, napakka ja vaikuttava koulutus mahdollisimman helposti. Kuulostaako tutulta?

Käsikirjoittajana kerron nyt, miksi alussa tehtävään suunnitteluun kannattaa panostaa. Suunnitteluun panostaminen maksaa takuulla itsensä moninkertaisena takaisin.

Panostakaa suunnitteluun

Projektin alussa tehtävällä perusteellisella suunnittelulla varmistatte, että sisältö ja toteutus vastaavat projektin tavoitteita ja lopputuloksesta tulee oikeasti vaikuttava.

Yhtenäinen näkemys verkkokurssin asiasisällöstä, toteutuksesta sekä suuntaviivat ideasta ja toiminnallisuuksista syntyvät asiantuntijoiden yhteisessä ideariihessä.

Aloittakaa verkkokurssin aiheiden suunnittelu osaamistavoitteiden määrittelystä. Kootkaa aineisto ja miettikää vaikuttavimmat menetelmät toteutukselle määrittelemienne tavoitteiden pohjalta.

Tavoitteista verkkokurssiksi

Suosittelemme asiakkaillemme ennen verkkokurssin tuotannon aloittamista aineiston ja toteutuksen suunnitteluun keskittyvää workshopia. Ja miksikö?

Koska me haluamme auttaa tekemään parhaan mahdollisen toteutuksen asiakkaan tarpeeseen.

Näissä suunnitteluhetkissä me mietimme yhdessä asiakkaidemme asiantuntijoiden kanssa, miten pääsemme tavoitteeseemme kaikkein vaikuttavimmin. Linjaamme osaamistavoitteiden pohjalta kurssin aihekokonaisuudet, pedagogisen idean ja keinot sekä menetelmät, joilla saamme kohderyhmässä aikaan toivotunlaista toimintaa.

Hyvä suunnitelma ei vie paljon aikaa, mutta nopeuttaa ja selkeyttää huomattavasti tavoitteen saavuttamista.

Me Faros & Comilla autamme mielellämme tekemään teille tärkeistä asioista hyviä ja vaikuttavia toteutuksia.

Suunnitteluworkshopissa teemme seuraavia asioita:

  • Kartoitamme taustat
  • Kirkastamme tavoitteet
  • Mietimme sisällöt
  • Täsmennämme tuotantomenetelmät
  • Suunnittelemme vaikuttavan toteutuksen

Me Faros & Comilla autamme organisaatiotasi luomaan voittavia oppimiskokemuksia pedagogisin keinoin. Luomme henkilöstölle helppokäyttöisen ja sitouttavan oppimiskokemuksen, joka antaa palkitsevia onnistumisen kokemuksia ja jonka hyödyt näkyvät jokapäiväisessä työssä.

Tutustu verkkokurssiprojekteihimme:

Laura Sobott

Oppimisen kehittäjä

Laura yhtenä Faros & Comin oppimisen kehittäjistä suunnittelee vaikuttavia, idearikkaita ja kohderyhmää puhuttelevia digitaalisia ratkaisuja – aina tavoitelähtöisesti.

Vinkkaa, linkkaa, twiittaa