Huippuosaajien tiimi: Haastattelussa eLearning erityisasiantuntija Markku

Me Faros & Comilla uskomme ihmisiin. Me ylläpidämme ja kehitämme jatkuvasti omaa osaamistamme ja työvälineitämme. Teemme sen ollaksemme parhaita johtamisen ja osaamisen kehittämisen kumppaneita asiakkaillemme.  

Tässä blogisarjassa pääset tutustumaan muutamien Faros & Comin asiantuntijoiden työhön.

Markku Tähtinen
Elearning erityisasiantuntija

Markun vastuulla on sisällöntuotanto. Häneltä hoituvat ketterästi web-ohjelmointi ja monipuolinen käyttöliittymäsuunnittelu.

Mitä sinä teet Faros & Comilla?

Olen jollain tavoin mukana kaikessa Faros & Comin sisällöntuotannossa. Aiemmin tein päivittäisenä työnäni pääasiassa verkkokursseja. Nykyisin toimin sisällöntuotannossa enemmänkin ohjaavassa roolissa. Teen edelleen myös joitain yksittäisiä verkkototeutuksia ja haastavampia ratkaisuja.

Päädyin eLearningiin mukaan aikoinani verkkosuunnittelun parista. Koen, että voin hyödyntää taustaani nykyisessä työssä mm. monipuolisemman verkko-ohjelmoinnin tekemisessä.

Osallistun tarjousten tekemiseen ja laajemmissa kokonaisuuksissa usein myös toteutusten suunnitteluun. Aiemmin olin itse aina mukana aloituspalavereissa. Havaitsimme kuitenkin, että vaikuttavimmat verkkototeutukset syntyvät, kun tuotannosta vastaavat asiantuntijamme ovat alusta alkaen mukana tuomassa omia näkökulmiaan suunnitteluun, ja minä toimin tarvittaessa heidän tukenaan.

Erilaista sisällöntuotantoa erilaisiin tarpeisiin

Me pystymme tekemään verkkototeutuksia monenlaisilla sisällöntuotanto-ohjelmilla. Käytössämme on laaja kirjo erilaisia ohjelmia, joilla on erilaisiin tavoitteisiin vastaavia vahvuuksia.

Esimerkiksi Lectoralla syntyy monipuolisia, näyttäviä, interaktiivisia ja pelillisiä toteutuksia, jotka innostavat ja osallistavat oppimaan. Myös mm. oman koodin lisääminen ja Javascript-kirjastojen hyödyntäminen on mahdollista.

Uudempien sisällöntuotanto-ohjelmien vahvuuksiin kuuluvat puolestaan saavutettavuus ja helppous, joille on tänä päivänä kysyntää. Nykyisin multimediaelämys ei välttämättä ole tärkeintä, vaan koulutusten tulee yhä useammin olla käytettävissä ajasta, paikasta ja laitteesta riippumattomasti ja skaalautua automaattisesti esimerkiksi kännykän tai tabletin näyttöön sopiviksi.

Ratkaisut asiakaslähtöisesti

Olennaisinta suunnittelussa on asiakkaiden tarpeiden tunnistaminen. Me mietimme ja ehdotamme sopivinta ratkaisua aina asiakkaiden tarpeiden ja tavoitteiden perusteella. Lähdemme myös siitä, että toteutuksen tulee olla sekä pedagogisesti että teknisesti toimiva.

Mikä on työssäsi tärkeää?

Meidän tehtävänämme sisällöntuotannossa on löytää ja toteuttaa tekninen ratkaisu, joka palvelee kohderyhmää mahdollisimman hyvin. Autamme asiakkaitamme osaamisen kehittämisessä ratkaisukeskeisesti ja tavoitelähtöisesti. Joskus asiakkaan suunnitelmissa ollut verkkokurssi muuttuukin yhteisen pohdinnan myötä havainnoiviksi videoiksi tai vaikkapa opettavaksi peliksi. Joskus yksinkertainen ratkaisu osoittautuukin teknistä kikkailua tehokkaammaksi.

Osaamisen kehittämisen helppous

Käytettävyys on meille erittäin tärkeää, ja pidämmekin sisällöntuotantoa tehdessämme mielessämme jatkuvasti loppukäyttäjän. Verkkokurssien pitää olla helppokäyttöisiä ja etenemisen selkeää. Koulutuksen luonteesta ja tavoitteista riippuen toteutukseen voi ja kannattaa totta kai lisätä kivoja visuaalisia tai vaikka pelillisiä juttuja, joilla luodaan hyvää fiilistä ja jotka jäävät mieleen.

Sisällöntuotantoa ja vähän enemmän

Me toteutamme verkkokursseja pääasiassa erilaisilla sisällöntuotanto-ohjelmilla. Niiden hyödyntäminen mahdollistaa asiakkaillemme nopean, tehokkaan, laadukkaan ja toiminnallisuuksiltaan monipuolisen toteutuksen.

Koodaustaitojemme avulla pystymme jatkojalostamaan sisällöntuotanto-ohjelmien tarjontaa. Kehitämme tarjontaa asiakkaidemme tarpeiden ja toiveiden perusteella, joten sisällöntuotanto-ohjelmat eivät itsessään rajaa pois toteutusmahdollisuuksia. Meiltä löytyy erityisosaamista ja kokemusta myös mm. web-ohjelmoinnista sekä käyttöliittymän suunnittelusta.

Kokemuksella ja rohkeudella

Meillä on paljon kokemusta sisällöntuotannosta. Meidän ei tarvitse aina lähteä liikkeelle alusta, vaan pystymme tekemään sisällöntuotantoa hyvinkin tehokkaasti aiempia kokemuksia ja toteutuksia hyödyntäen.

Me kuitenkin toteutamme mielellämme myös asiakkaidemme uusia, villejäkin toiveita, joten meille kannattaa ehdottaa ideoita myös boxin ulkopuolelta.

Mistä sinä saat virtaa jokaisena päivänä työssäsi?

Tiedän tekeväni työtä, jolla on tarkoitus. Me autamme ihmisiä ja organisaatioita kehittämään osaamistaan työelämässä. Se on todella palkitsevaa.

Voit tutustua kaikkiin timanttisiin faroscomilaisiin Ihmiset-sivulla.

Vinkkaa, linkkaa, twiittaa