Verkkokursseja ja digitaalisia koulutusmateriaaleja monenlaisiin tarpeisiin

Olet kenties miettinyt verkkokurssin toteuttamista. Hyvä valinta, tehokas ja vaikuttava ratkaisu, joka palvelee tämän päivän tarpeita!

Ja ei kun hommiin. Minkälainen olisi hyvä kurssi, josta kohderyhmä kiinnostuisi? Mitä kaikkea verkkokurssille laitettaisiin mukaan? Arjen esimerkkejä ja interaktiivisia tehtäviä ilman muuta… Pelillisyys taitaa olla päivän sana, eli sitä siis ehdottomasti mukaan… Näyttäviä visuaalisia juttuja, ehkäpä piirrosanimaatioita ja videoita… Sopivaa huumoria unohtamatta… Ainiin, voisi olla myös testi, jolla saisi dataa suorituksesta… Hyviä ideoita kaikki, kannatetaan!

Ota tässä kohtaa aikalisä! Älä ryntää suin päin toteuttamaan kivalta tuntuvia juttuja, vaan aloita suunnittelu perusteista.

  1. Mieti ensin, mitä toteutuksella tavoitellaan.
  2. Mieti seuraavaksi, miten sinne on mahdollista päästä.
  3. Etsi sitten sopivimmat keinot ja menetelmät tavoitteen saavuttamiseksi.

Valitse tavoitteiden perusteella toimivin ratkaisu. Mieti, riittääkö tavoitteiden saavuttamiseen yksinkertaisempi verkkokurssi vai onko tarpeen panostaa vaikuttavampaan toteutukseen. Tai kenties jotain siltä väliltä?

Joskus yksinkertainen voi riittää

Pelkän informaation jakamiseen ei aina tarvita sitä kaikkein hienointa ja näyttävintä ratkaisua. Joskus yksinkertainen toteutus on riittävä, kunhan asiat on esitetty oikein. Yksinkertaisimmillaan sisältö voidaan esittää intrassa tekstinä ja aihetta tukevana kuvana tai kevyesti toteutetulla verkkokurssilla.

Kysy Faros & Comilta yksinkertaisten verkkokurssien toteutuksesta. Meiltä löytyy helppoja, nopeasti toteutettavia ja kustannustehokkaita ratkaisuja tiedon jakamiseen, esimerkiksi kevyellä pedagogiikalla höystettyjen verkkokurssien toteuttamiseen.

Motivointia monipuolisemmilla ratkaisuilla

Kun olet kirkastanut tavoitteet, pystyt myös linjaamaan oikeat asiat ja aktiviteetit toteutukseen. Opetatko tehtävillä ja ohjaavilla palautteilla, havainnoitko tärkeimpiä asioita videoilla tai osallistatko henkilöstöä ideoimaan yhteisöllisillä toiminnallisuuksilla? Pelillisyys ja näyttävä grafiikka toimivat erinomaisesti motivointikeinoina, kun ne vain suunnitellaan tukemaan tavoitetta.

Faros & Comilta löytyy monipuolista osaamista erilaisten verkkokurssien toteutukseen. Me autamme kirkastamaan tavoitteet ja toteuttamaan tarpeesi mukaiset ratkaisut.

Tutustu verkkokurssiprojekteihimme:

Laura Sobott

Oppimisen kehittäjä

Laura yhtenä Faros & Comin oppimisen kehittäjistä suunnittelee vaikuttavia, idearikkaita ja kohderyhmää puhuttelevia digitaalisia ratkaisuja – aina tavoitelähtöisesti.

Vinkkaa, linkkaa, twiittaa