fbpx

Huippuosaajien tiimi: Haastattelussa graafinen suunnittelija Kati

Me Faros & Comilla uskomme ihmisiin. Me ylläpidämme ja kehitämme jatkuvasti omaa osaamistamme ja työvälineitämme. Teemme sen ollaksemme parhaita johtamisen ja osaamisen kehittämisen kumppaneita asiakkaillemme.  

Tässä blogisarjassa pääset tutustumaan muutamien Faros & Comin asiantuntijoiden työhön.

Kati Torniainen
Oppimisratkaisujen asiantuntija & graafinen suunnittelija

Kati on monipuolinen kädentaitaja, jolta onnistuu graafisen suunnittelun lisäksi niin verkkokoulutusten toteuttaminen kuin somesisältökin.

Mitä sinä teet Faros & Comilla?

Työskentelen graafisena suunnittelijana Faros & Comin digitaalisen osaamisen kehittämisen projekteissa. Olen mukana sekä verkkokurssien tuotannossa että oppimisympäristöprojekteissa. Suunnittelen näihin visuaalisen ilmeen asiakkaan toiveiden mukaisesti ja tuen sisällöntuottajiamme tuotantovaiheessa. Tuotan myös jonkin verran itse verkkokursseja.

Projektien alussa tutustun asiakkaan olemassa olevaan kuvitukseen ja graafisiin ohjeistuksiin. Olen heti alusta alkaen mukana ideoimassa toteutuksiin teemaa ja kuvamaailmaa. Kun meillä on näistä yhteinen idea, alan suunnittelemaan sisällön visualisointia.

Olen aiemmin toiminut itsekin pitkään sisällöntuottajana, joten pystyn ottamaan visuaalisessa suunnittelussa hyvin huomioon myös tuotantotyön vaatimukset.

Mikä on työssäsi tärkeää?

Tärkeintä on esimerkiksi verkkokurssin suunnittelussa se, että visuaalisuus tukee opetettavaa asiaa, eikä vie siltä tilaa. Kurssin tulee näyttää hyvältä ja saada aikaiseksi hyvää fiilistä, mutta grafiikka ei saa olla yliampuvaa.

Hyvä visuaalinen ilme tekee asioista konkreettisempia, ja sen avulla kurssin suorittaja myös sitoutuu tärkeään asiaan.

Visuaalisuus tukee sisältöä

Me suunnittelemme ratkaisut aina asiakkaan tarpeen pohjalta kokonaisuuden huomioiden. Visuaalinen suunnittelu on tärkeässä roolissa tavoitteen saavuttamisessa.

Hyvin jäsennelty aineisto ja sitä tukeva visuaalinen toteutus helpottavat asioiden sisäistämistä. Kuvituksen tehtävänä on havainnoida ja konkretisoida.

Kuvituksen suunnittelussa mietin, miten kirjallista sisältöä kannattaisi esittää visuaalisesti ja miten kohderyhmää voisi auttaa hahmottamaan tärkeitä asioita.

TOP3 – millainen on hyvä kuvitus?

  1. Luo hyvän fiiliksen.
  2. On selkeä ja sidottu tavoitteisiin.
  3. On mahdollisimman saavutettava.

Yhteistyössä asiakkaan kanssa

Asiakas pääsee katsomaan ja kommentoimaan visuaalista suunnitelmaa ennen toteutuksen aloittamista. Pidän tärkeänä, että meillä on yhteinen ymmärrys siitä, miltä toteutus tulee näyttämään.

Sekä asiakkaan toiveet että toteutuksen käytettävyys ohjaavat tekemistäni. Joskus suunnitelma voi muuttua vielä tuotantovaiheessa, kun huomataan, mikä toimii käytännössä parhaiten.

Asiakastyytyväisyys ohjaa työskentelyäni. Koen onnistuneeni, kun näen, että olen saanut kiinni asiakkaan maailmasta ja osannut soveltaa sitä toteutuksessa.

Useat asiakkaistamme luottavat meihin toteuttamiemme kurssien pohjalta niin paljon, että haluavat tehdä projektien jatkeena muitakin toteutuksia yhdessä. Asiakas on esimerkiksi sovitun projektin jatkeeksi saattanut pyytää minua tekemään esitteitä tai kaavioita esitysmateriaaleihinsa.

Mistä sinä saat virtaa jokaisena päivänä työssäsi?

Yhteis- ja tiimityöstä! Siitä, että saan ideoida ja miettiä asioita yhdessä projektitiimin kanssa. Toteutusta ei pidä eikä tarvitse pähkäillä yksin, vaan suunnitelmat tehdään tiimin tuella.

Teen Faros & Comilla myös markkinointia. Erityisesti minua kiinnostaa digimarkkinointi ja sen eri mahdollisuudet sekä Faros & Comin brändin kehittäminen.

Pidän tärkeänä sitä, että jokaisella on hyvä tehdä töitä. Työsuojeluvaltuutettuna kehitän työsuojelu- ja hyvinvointiasioita osana työsuojelutoimikuntaa.

Voit tutustua kaikkiin timanttisiin faroscomilaisiin Ihmiset-sivulla.

Vinkkaa, linkkaa, twiittaa