Kesätyöntekijät tulevat – tämä on tuhannen taalan paikkasi
Työnantajana kannat omalta osaltasi tärkeää yhteiskuntavastuuta nuoren työllistymisestä. Ensimmäiset ovet työelämään aukeavat usein kesätöissä. Tiedätkö, millainen on työelämän ovia koputteleva sukupolvi?
Monikulttuurinen, yhdenvertaisuutta edellyttävä ja jatkuvassa online-tilassa elävä nuori on vaativa ja kärsimätön – mutta myös kunnianhimoinen, elinikäinen oppija. Millaista perehdytystä tarjoatte Z-sukupolvelle, jolla on omat odotuksensa teille työnantajana?
Tue ensiaskeleita työelämässä perehdyttämällä kesätyöntekijät osaksi toimivaa työyhteisöä
Nuoret työntekijät kaipaavat johtamiselta paitsi työhön perehtymisen varmistamista, myös vuorovaikutteisuutta ja henkilökohtaisuutta. Yksipuolinen työtehtävään keskittyvä perehdytys ei riitä, jos haluat valjastaa nuoren innostuneen asenteen organisaationne kasvuvoimaksi. Z-sukupolvi lähtökohtaisesti suhtautuu jatkuvaan kehittymiseen yhtenä osana työtä.
Tämän päivän työelämässä korostuvat ihmisten kohtaamiseen liittyvät vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot. Työpaikan toimintakulttuuri voi tulla nuorelle uutena – se vaatii perehdyttämistä siinä missä mikä tahansa uusi asia.
Me Faros & Comilla autamme mielellämme työyhteisötaitojen kouluttamisessa ja organisaatiotanne käytäntöjen ja toimintatapojen näkyväksi tuomisessa. Hyvien työyhteisötaitojen myötä nuoret voivat tuoda esiin kehitysideoitaan, jotka ovat suoraan yhteydessä organisaation innovaatiokykyyn ja tuottavuuteen. Työyhteisössä toimiminen -verkkokurssi on kustannustehokas, mutta vaikuttava tapa rikastaa kesätyöntekijöiden perehdytystä.
Zoomeri välittää vastuullisuudesta
Vastuullisuus on nyt työelämässä ajankohtaisempi aihe kuin koskaan. Miten organisaationne viestii vastuullisuudesta sukupolvelle, joka kyseenalaistaa asioita ja odottaa työnantajaltaan vastuunkantoa ympäröivästä yhteiskunnasta?
Organisaation vastuullisella toiminnalla on todettu olevan positiivinen vaikutus osaavan henkilökunnan houkuttelemiseen. Positiivisen työnantajamielikuvan tärkeyttä ei voi liikaa korostaa, kun kyse on tulevaisuuden osaajista. Tee vaikutus nuoreen sisällyttämällä perehdytykseen myös vastuullisuusasioita. Kestävän kehityksen verkkokurssi on oiva keino viestiä uusille työntekijöillenne organisaationne vastuullisuustyöstä ja vahvistaa työnantajamielikuvaanne. Kurssilla nuori työntekijänne pohtii myös, mitä juuri teidän organisaationne voisi tulevaisuudessa tehdä kestävän kehityksen vastuullisuuden saralla.
Mellanen, Atte & Mellanen, Karoliina: Hyvät, pahat ja milleniaalit – Miten meitä tulisi johtaa, Atena 2020
Heräsikö mielenkiintosi?
Kiinnostaisiko tutkia yhdessä, kuinka organisaationne perehdytystä voisi freesata zoomer-ystävälliseksi?
Blogitekstistä kiitos entiselle faroscomilaiselle Emmalle, jonka kynästä teksti on alun perin syntynyt.