fbpx
Liiketoimintakoulutusta tekstiili- ja muotialan toimijoille

LIIKETOIMINNAN AMMATTITUTKINTO LUOVAN ALAN toimijoille

Hei sinä luovalla alalla toimiva – meneekö aikasi arkirutiinien rönsyilevään pyörittämiseen sen sijaan, että ehtisit täysillä keskittyä taiteelliseen työhön, suunnitteluun tai tuotekehitykseen? Suorita liiketoiminnan ammattitutkinto luovan alan toimijoille ja innostu taloudesta ja myynnistä!

Kasvata ja kehitä liiketoimintaosaamistasi

Koulutuksen aikana syvennyt siihen, miten voit kehittää liiketoimintaasi suunnitelmallisesti. Opit tekemään tehokasta myyntiä ja markkinointia, ja opit seuraamaan tekemiesi toimenpiteiden tuloksellisuutta. Koulutus soveltuu erityisesti alan yrittäjälle tai yrittäjäksi aikovalle, alanvaihtajalle tai alan yrityksessä työskentelevälle osaajalle, joka on kiinnostunut kehittämään liiketoimintataitojaan.

Työskentelet tai toimit yrittäjänä esimerkiksi:

 • muotoilijana tai tarjoat suunnittelupalveluita,
 • kuvataiteen, tanssin tai teatterin parissa,
 • elokuva-, tv-, radio- tai animaatiotuotannossa,
 • musiikki- tai ohjelmapalveluissa
 • tai liikunta- ja elämyspalveluiden parissa.

Koulutuksen järjestäjänä toimii Rastor-instituutti. Koulutusohjelma toteutetaan yhteistyössä Faros & Comin muotoilualan asiantuntijajärjestön Ornamon kanssa.

“Päivän vetäjä oli äärimmäisen selkeä ja ammattitaitoinen kouluttaja. On erittäin mielenkiintoista kuunnella luentoa ja ottaa asiat suoraan omaan käytäntöön.”

“Päivä oli antoisa ja huippu mielenkiintoinen. Kouluttaja haastoi hyvin ja jokainen hetki piti hyvin otteessaan.”

Koulutuksen laajuus ja sisältö

Tutkinnon suunniteltu kesto on 12–14 kk. Siihen sisältyy enintään 10 koulutuspäivää sekä itsenäistä verkko-opiskelua. Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä. Tutkintokoulutuksen laajuus määräytyy henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman perusteella.

Liiketoiminnan ammattitutkinto on Opetushallituksen virallinen ammatillinen tutkinto, jossa tutkinnon suorittaminen ja tutkintokoulutus henkilökohtaistetaan juuri sinulle sopivaksi sen perusteella, mitä jo osaat ja mitkä ovat tavoitteesi. Saat virallisen tutkintotodistuksen osaamisestasi.

Koulutuksesta saat

 • liiketalousosaamista ja oman liiketoiminnan kehittämisen taitoja
 • ymmärrystä toimintaympäristön muutoksista ja asiakassegmenteistä sekä vastuullisuuden merkityksestä liiketoiminnassa
 • näkemystä oman brändin kirkastamisesta
 • ymmärrystä tuloksellisesta toiminnasta ja kannattavuudesta
 • osaamista yrityksen talouden suunnittelusta, hallinnasta ja ohjaamisesta
 • osaamista asiakaspalvelun ja tavoitteellisen myynnin suunnitteluun
 • osaamista digitaalisen markkinoinnin ja myynnin kanavista.

Koulutuksen suorittaminen

Koulutus suoritetaan työn ohessa, ja osallistuminen edellyttää alan työpaikkaa.

Koulutuksessa verkostoidut muiden luovilla aloilla toimivien kanssa, joten kuulet ja jaat arvokkaita kokemuksia vertaisverkostossa.

Voit osallistua koulutukseen mistä päin Suomea tahansa. Koulutuspäivät toteutetaan etäkoulutuksena startti- sekä lopetuspäivää lukuun ottamatta. Näihin Espoossa toteutettaviin lähikoulutuspäiviin voit osallistua myös etänä.

Koulutus on mahdollista opiskella oppisopimuskoulutuksena. Koulutuksen hinta on 860 € tai oppisopimuksella maksuton. Yrittäjän oppisopimus on myös mahdollinen. Lue lisää koulutuksesta ja sen maksuista sekä ehdoista Rastor-instituutin sivuilta.

Tutustu liiketoiminnan ammattitutkinnossa vaadittavaan osaamiseen Opetushallituksen sivuilla.

Parturi-kampaamo- ja kauneudenhoitoalalle kohdennettu liiketoiminnan koulutus

Kokonaisuus oli erittäin hyvä. Tehtävät sai hyvin yhdistettyä omiin työtehtäviin

“Ryhmätyöskentelyt olivat erittäin hyviä ja niissä pääsi syvemmin pohtimaan opiskeltavia asioita ja ne laittoivat paljon ajatuksia liikkeelle.

Koulutusohjelmassa opiskelleiden kokemuksia

Mukana on ollut sisustusarkkitehteja, vaate- ja tekstiilisuunnittelijoita, tuote- ja korumuotoilijoita, graafikoita, palvelumuotoilijoita, valokuvaajia ja muita luovien alojen ammattilaisia.

Koulutuksen tärkeimmät annit?

”Tärkeimpiä teemoja ovat olleet suunnitelmallisuus, kannattavuus ja sen mittarit, talous ja sen seuranta sekä työajan tuottavuuden seuranta ja parantaminen.”

“Budjetointi ollut alusta asti tärkeää, ja sitä lähdin koulutuksesta hakemaankin – tavoitteenani on ottaa opitut asiat aktiivisesti käyttöön työskentelyssäni.”

“Myyntityön rutiinit sekä prosessin kehittäminen, jotta talouden pito onnistuu. Liiketoiminnan seuranta ja ennustaminen sekä ohjelmisto-osaaminen tähän liittyen.”

“Kilpailukyky ja kilpailuetu, markkinoinnin kanavat ja työkalut sekä markkinointiviestintä.”

“Kasvun lähteiden tunnistaminen nousi myös koulutuksen aikana teemaksi, jota lähteä työstämään.”

“Teoria on hyvä pohja, mutta harjoitusten avulla luodut suunnitelmat ja niiden vieminen käytäntöön, ovat olleet tärkein oppi.”

Koulutusinfo Zoomissa 14.12.2023 klo 9.00–9.45

Tervetuloa kuulemaan tarkemmin koulutuksesta! Infossa käydään läpi koulutuksen sisältöjä, tutkinnon suorittamisen kokonaisuutta ja koulutukseen hakeutumista. Lisäksi pääset kysymään sinua askarruttavia kysymyksiä. Ilmoittaudu infoon Riikka Huhtalalle (riikka.huhtala@faroscom.com) 12.12.2023 mennessä.

Koulutus alkaa 15.2.2024, ilmoittaudu viimeistään 31.12.2023.

Kerromme mielellämme lisää, mikäli olet kiinnostunut!

Riikka Huhtala, yhteyspäällikkö

050 363 5659 / etunimi.sukunimi@faroscom.com

Riina Juslin, tiiminvetäjä

0400 216 012 / etunimi.sukunimi@faroscom.com

Vinkkaa, linkkaa, twiittaa